StoryEditor
Izbori 2021Neka vrsta utakmice

Puljak o politici i sportu: ‘Mi svi sanjamo vrijeme u kojem će se Hajduka bojati svatko, a Splita nitko! U nedjelju nas čeka drugo poluvrijeme...‘

23. svibnja 2021. - 13:00
Izbori 2021
Bojan Ivošević, Ivica Puljak i Antonio Kuzmanić na konferenciji za novinare na ProkurativamaTom Dubravec/Cropix

Rekavši kako je jedan od ciljeva Centra uključivanje što više građana u organizirane tjelesne aktivnosti, s posebnim naglaskom na djecu i mlade, te da vrhunski rezultati budu posljedica planiranja, kandidat za gradonačelnika Ivica Puljak danas je predstavio dio izbornog programa koji se odnosi na sport.

Pozvao je građane da izlaskom na drugi krug lokalnih izbora iskažu svoju aktivnost i izaberu onog kandidata i tim za koje smatraju da će najbolje voditi ovaj grad.

– Rekao bih da je i ova politička borba neka vrsta utakmice, u kojoj smo imali prvo poluvrijeme, a u nedjelju nas čeka drugo. Priželjkujem da ovo do kraja bude fair play utakmica, a naročito da na dan izbora rezultati oslikavaju želju građana – kazao je Puljak, dodavši kako ima dosta građana koji im se obraćaju jer su zabrinuti da se izbori neće održati u skladu s demokratskim duhom.

– Mi ne vjerujemo u takvo što, vjerujemo u naš demokratski sistem – kazao je Puljak.

Na novinarsko pitanje ima li podršku ostalih stranaka, Centrov gradonačelnički kandidat je rekao da su razgovarali s većim dijelom partnera, zbog čega se nada da će 18 vijećnika predstavljati novu većinu u Gradskom vijeću Splita.

Što se tiče stranačkog programa koji se odnosi na sport, kao jedan od modela poticaja i izravne podrške većem uključivanju djece i mladih, iz Centra su najavili uvođenje sportskih vaučera, ali i obnovu postojećih te izgradnju novih sportskih objekata u svim dijelovima grada.

– Izgradnjom školskih i sportskih dvorana te javnih sportskih terena, pogotovo za sportove koji trenutačno nemaju adekvatnu infrastrukturu poput rukometa, odbojke na pijesku i badmintona, bavljenje sportom omogućit ćemo većem broju građana, pogotovo najmlađima – naglasio je kandidat za zamjenika gradonačelnika Bojan Ivošević, dodavši kako će nastaviti i s izgradnjom, ali i održavanjem street workout parkova.

Što se pak tiče Hajduka, kako je kazao kandidat za zamjenika gradonačelnika Antonio Kuzmanić, u Centru će podržati trenutačni oblik upravljanja, koji navijačima daje ključnu ulogu u razvoju kluba.

– Zalagat ćemo se za evoluciju ovog modela koji pridonosi povećanju kvalitete upravljanja. Dobar primjer je ideja Hajdučke zajednice koja će iznjedriti najbolje kandidate za nadzorni odbor. To nam daje garanciju da će Hajduku ići bolje i ostavlja prostor da može dosta napredovati na sportskom planu. Također, svjesni smo da je potrebno puno strpljenja da bi se taj napredak pokazao. Grad Split će stati iza svoga kluba i pomoći, koliko god može – rekao je Kuzmanić, najavivši i obnovu Poljuda iz europskih fondova ili vlastitih sredstava.

– Mi svi sanjamo vrijeme u kojem će se Hajduka bojati svatko, a Splita nitko. Grad Split će biti grad tolerantnih ljudi i velikog srca – rekao je Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2022 23:15