StoryEditorOCM
Izbori 2021dan odluke

Danas biramo lokalnu vlast za iduće četiri godine: tijekom jutra svoju građansku dužnost obavili su i kandidati Prkić, Ramljak, Mihanović, Puljak, Franić, Kerum...

Piše redakcijsko izvješće
16. svibnja 2021. - 11:27

Nekoliko minuta u nedjelju nešto prije 8.30 sati na izbornom mjestu u OŠ "Lokve-Gripe" pojavio se Jakov Prkić, kandidat za gradonačelnika koalicije Možemo! Pametno za Split i Dalmaciju i Nove ljevice kako bi obavio svoju građansku dužnost.

Prkić je kratko kazao što misli o važnosti ovih lokalnih izbora navodeći da oni, za razliku od drugih izbora, direktno utječu na naše živote.

- Važno je da u što većem broju izađemo i glasujemo kako bi ovi izbori bili što vjerodostojniji - kazao je Prkić nakon što je u glasačku kutiju ubacio svoj listić.

image
Jakov Prkić
Cropix/Sasa Buric/Pool

I Branka Ramljak, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Splita, u pratnji supruga Davora, također je poranila na glasačko mjesto u vrtiću Miki na Plakaluši u gradskom kotaru Gripe.

- NIkad otkad sam punoljetna nisam preskočila niti jedan izborni ciklus, niti jedne izbore. Sada sam prvi put u životu iskoristila i pravo da budem birana, to je za mene najveći doseg demokracije, da možeš birati i biti birana. Pozivam stoga sve svoje sugrađane da iskoriste svoje pravo i izađu na izbore, da biraju - kazala je Branka Ramljak, predstavnica Nezavisne liste Ramljak i Mamić...

image
Cropix/Bozidar Vukicevic/Pool



HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Vice Mihanović je glasao na svojim Mejašima, u tamošnjoj Osnovnoj školi. Na biralište je stigao u pratnji supruge, a evo što je kazao: 
"Danas odlučujemo o smjeru u kojem će naš grad u iduće četirir, a možda i puno više godina. Pozivam građane da izađu na izbore i izaberu onoga za koga vjeruju da može najviše učiniti za Split. Osobno sam vodio pozitivnu kampanju, predstavio sam konkretan program i nadam se da će ga birači podržati. Kad se zatvore birališta, ne želim da se govori o pobjednicima i poraženima, nego o jednoj novoj razvojnoj stranici našega grada, u kojoj želim što manje prepucavanja, a što više suradnje i pozitivnih odluka".

image
Vice Mihanović sa suprugom Anitom
Cropix/Bozidar Vukicevic/Pool


SDP-ov potencijalni gradonačelnik Ante Franić u povodu izbora kratko se obratio okupljenim novinarima.




Ivica Puljak, u pratnji svoje supruge Marijane Puljak, obavio je svoju građansku dužnost u OŠ Pazdigrad.



U pratnji obitelji, na glasačko mjesto je stigao i bivši gradonačelnik Željko Kerum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 04:58