StoryEditor
Izbori 2021UZVRAĆAJU UDARAC

Petar Ljubičić (HDZ) odgovara Puljku: Edukacije o kotarevima držite sami sebi jer su vam očito potrebne da biste razumjeli elementarne stvari oko komunale

Piše PSD
25. svibnja 2021. - 18:17

Nakon što je Ivica Puljak održao konferenciju za novinare na temu financiranja gradskih kotareva i mjesnih odbora, reagirao je priopćenjem HDZ, odnosno Petar Ljubičić, predsjednik GK Lokve.

- Gospodine Puljak, nas ne trebate educirati o kotarskoj problematici. Ona nam je dobro poznata. Kandidat za gradonačelnika Splita Ivica Puljak i kandidat za njegovog zamjenika Antonio Kuzmanić danas su istaknuli kako se zalažu za povećanje kotarskih sredstava iz nekakvog fonda kojeg planiraju oformiti, a uz uvjet prethodne edukacije kotarskih vijećnika.

Za razliku od Vas i Vaših zamjenika koji tog iskustva nemate (izuzev Bojana Ivoševića koji je jednom bio kandidat na listi HSP-a za kotarsko Vijeće), mi na volonterskoj osnovi svaki dan živimo probleme u našim gradskim kotarima i mjesnim odborima i tražimo rješenja za njih i prvi smo na usluzi našim sugrađankama i sugrađanima.

Nama, vijećnicima u vijećima gradskih kotara i mjesnih odbora je potrebna kvalitetna i iskrena suradnja s gradskom upravom, kao što smo je imali protekle četiri godine.

Edukacije koje ste planirali držite sami sebi, jer vam je očito to potrebno kako biste razumjeli elementarne stvari vezane za komunalnu politiku. Nama to nije potrebno.

Takvi eksperimenti će ići na štetu svih građanki i građana Splita, jer problemi poput nedostatka parkirnih mjesta, uređenja dječjih igrališta i zelenih površina i asfaltiranja cesta zahtijevaju konkretan pristup gradske uprave i žurnost, a ne formiranje nekakvih posebnih fondova i provođenje edukacija - zaključio je Ljubičić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 05:22