StoryEditorOCM
Izbori 2021IZBORI 2021

Neke su dalmatinske općine već odabrale načelnike, a siguran je i jedan gradonačelnik: evo gdje je situacija ‘čista‘, donosimo popis

Piše Tihana Marović
16. svibnja 2021. - 21:17

Izbornih peripetija nije bilo u dalmatinskim općinama u Dalmaciji koji su imali samo jednog kandidata. U njima je vrlo brzo potvrđeno tko će biti budući načelnik.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji prebrojali smo sedam takvih općina, uglavnom je riječ o kandidatima koji su već bili na tim pozicijama i biračima se dokazali.

Klisom će, dakle, i dalje upravljati načelnik Jakov Vetma (HDZ). Na čelu općine Muć ostaje Filip Stupalo, nezavisni kandidat, a u Lokvičićima Branko Knezović (HDZ). Poznato lice vodit će i općinu Zagvozd, i sljedeće četiri godine bit će to načelnik Miroslav Gaće (HDZ).​

image
Filip Stupalo i dalje će biti prvi čovjek općine Muć
Nikola Vilić/Cropix

Situacija je riješena i za općinu Postira, tamo načelnik ostaje Siniša Marović (HDZ), dok načelnik općine Sućuraj ostaje Ivan Slavić (HDZ).

Ivan Skelin (HDZ) i dalje će biti na čelu općine Prgomet.

Ista situacija je i u četiri općine Šibensko-kninske županije. Tako će u Skradinu i dalje glavnu riječ voditi Antonijo Brajković (HDZ), a Goran Reljić (SDSS) ostaje prvi čovjek općine Kistanje. Ista situacija je i u općini Ervenik, na vlasti ostaje Predrag Burza (SDSS). Milan Đurđević (SDSS) vodit će općinu Biskupija.

image
Siniša Marović opet će voditi Postira
Ante Čizmić/Cropix

Situacija je čista u općini Promina, načelnik ostaje Tihomir Budanko (HDZ).

Samo jedna općina s jednim kandidatom je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Maja Vrnoga (HDZ) ostaje na čelu općine Zažablje.

U Zadarskoj županiji jedini je grad u Dalmaciji koji je imao jednog kandidata. Na čelu Nina ostaje Emil Ćurko (HDZ).

Zoran Pelicarić (HDZ), ostaje na čelu općine Sveti Filip i Jakov, a Ivica Šarić (HDZ) na čelu Zemunika Donjeg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 10:25