StoryEditorOCM
Izbori 2021ujedinjena desnica

Marijo Popović: Nedopustivo je da na mjesto gradonačelnika Splita dođe osoba koja držeći predavanja po školama djecu uči da je čovjek stvorio Boga

Piše PSD
28. svibnja 2021. - 10:09

Izlaskom na izbore pokažimo da volimo svoj grad! Poručuje to Marijo Popović, kandidat Ujedinjene desnice koji je u prvom krugu za gradonačelnika Splita dobio 790 glasova, odnosno 1,21 posto i plasirao se na 10. mjestu. 

Evo njegovog prioćenja, objavljujemo ga u cijelosti:

Obraćam vam se ispred koalicije stranaka Ujedinjene desnice vezano uz aktualnu političku situaciju u gradu Splitu. Koalicija Ujedinjena desnica u prvom krugu izbora održanom 16. svibnja  imala je najkvalitetnijeg kandidata za gradonačelnika Splita, ali naši sugrađani nažalost to nisu prepoznali u dovoljnoj mjeri. Zagovarali smo i zagovaramo temeljne tradicionalne kršćanske i državotvorne vrijednosti na kojima je izgrađeno naše društvo i koje nam trebaju biti temelj za jednu kvalitetniju i uspješniju budućnost.

Ispred nas je vrijeme koje je vrlo bitno za daljnji smjer grada Splita i svih njegovih stanovnika stoga ne smijemo ostati šutke promatrajući cjelokupnu situaciju. U gradu Splitu ne smije biti podjela na naše i vaše, a neki to uporno čine svojim riječima, djelima i propustima.

U nedjelju nas očekuje drugi krug izbora za gradonačelnika kada će jedan od dvojice kandidata koji su ušli u drugi krug postati čelni čovjek najlipšeg grada na svitu.

Što se tiče samog drugog kruga izbora i pitanja kome dati svoje povjerenje u Ujedinjenoj desnici smatramo da je u ovakvoj situaciji neprihvatljivo i nedopustivo da na mjesto gradonačelnika Splita dođe osoba koja držeći predavanja po školama djecu uči da je čovjek stvorio Boga.

U nedjelju ne biramo samo osobu gradonačelnika već i dvoje njegovih zamjenika stoga je vrlo važno vidjeti o kojim i kakvim se osobama radi, koje vrijednosti zastupaju i čime su se dokazale kroz svoje životno djelovanje,

Potrebno je istaknuti da s jedne strane imamo životni moto koji glasi: radi, moli, voli; u tebe se Gospodine uzdam dok s druge strane imamo situaciju da nas žele voditi oni koji na najprimitivnije načine vrijeđaju simbole grada i omalovažavaju naše temeljne vrijednosti.

Koliko god se pokušavali odmaknuti od svjetonazorskih tema i stavova činjenica je da radikalna ljevica želi preuzeti upravljanje Splitom i nametnuti svoje ideološke vrijednosti što bi bilo krajnje pogubno za sve nas. Ne smijemo raditi međusobne podjele jer svima su nam zajednički svakodnevni problemi kojih je mnoštvo u ovom gradu, ali temeljne vrijednosti se moraju poštivati i zastupati te kod toga ne može i ne smije biti odstupanja i toleriranja.

Od budućeg gradonačelnika kao i svih članica i članova gradskog vijeća očekujemo konstruktivan  rad isključivo u interesu grada Splita i njegovih stanovnika. Želimo da se svi kvalitetni i dobronamjerni prijedlozi koji su za opće dobro prihvate bez obzira dolaze li od vladajuće ili oporbene strane odnosno od stranaka koje nisu zastupljene u gradskom vijeću kao i udruga ili pojedinaca iz političkog, javnog i društvenog života našega grada.

Unatoč tome što se uvijek može bolje, više i kvalitetnije u situaciji koju imamo vjerujemo da će naši sugrađani biti dovoljno razboriti i racionalni te prepoznati one koji su najbliži zastupanju zajedničkih vrijednosti.

Stoga  pozivam sve vas drage Splićanke i Splićani da u nedjelju 30. svibnja izađete na izbore i time pokažete da vam je stalo do našega grada i njegove budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 15:15