StoryEditorOCM
Izbori 2021UJEDINJENA DESNICA

Marijo Popović: ‘Izgradit ćemo školu na Kili, dovršiti Karepovac, pošumiti Marjan, a posebnu pažnju posvetit ćemo obiteljima s više djece‘

8. svibnja 2021. - 14:01

Koalicija Ujedinjena desnica (Hrvatska stranka prava, Hrvatski suverenisti, Hrvatska konzervativna stranka i Hrast) održala je ove subote konferenciju za medije u hotelu Park gdje je predstavila svoj program kao i kandidate za zamjenike gradonačelnika Lovru Meštrovića i Antu Grubišića, uz Marija Popovića, kandidata za gradonačelnika.

- Pitam se koliko su realna obećanja drugih stranaka i gdje su novci za ta obećanja. Rad gradskih tvrtki i uprave treba biti racionalniji, štedljiviji i transparentniji.

Učinkovitijim radom gradske uprave smanjit ćemo fiksne troškove. Vodit ćemo se načelom stručnosti, a ne političkom podobnosti. Pokrenut ćemo zavod za urbanizam kojem se sada velike stranke protive.

Zatvorit ćemo konačno pitanje vrtića, a izgradit ćemo školu na Kili, dovršiti Karepovac, pošumiti Marjan, izgraditi kanalizacijsku mrežu u kvartovima gdje je nema, rješiti pitanje parkirališta posebice povećati broj mjesta oko bolnice, te uvesti zeleni val - rekao je Meštrović.

U programu im je uvođenje kvartovskih vijeća, izgradnja novih boćališta i igrališta, uvođenje zelenih tržnica za OPG ponudu, više zelenih površina za djecu, a podržali bi poticanu stanogradnju za mlade, te izašli u susret obiteljima s više djece.

Zalažu se i za stalni postav u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, osiguravanje zgrade za Muzej Domovinskog rata, predlažu da se starokršćanske crkvice uvrste u turističku ponudu grada, a ukazuju kako je nužno asfaltirati put do Svete Trojice.

Drugi kandidat za zamjenika gradonačelnika Ante Grubišić predložio je pojačane demografske mjere, pa bi za prvo dijete izdvajali 5000 kuna, za drugo 10 tisuća, a 55 tisuća kuna kroz 5 godina za treće i svako sljedeće.

Uveli bi bespatan vrtić za drugo i treće i svako sljedeće dijete, kao i institut roditelja odgajatelja za obitelji s troje i više djece,uz povlaštene cijene komunalnih usluga i stanova za najam. U fokusu su im i građani treće životne dobi, kao i djeca s poteškoćama, te osobe s invaliditetom.

- Naša koalicija je bez problema našla zajednički jezik jer je uvidjela da je gradu potreba desna opcija poput naše koja želi promijeniti način upravljanja gradom.

Uvest ćemo radikalne promjene, a sposobnost i čestitost će biti najvažnije. Naglasak će biti na mladima koji su naša budućnost a o njima nitko ne vodi računa.

Njima treba posao, rješeno stambeno pitanje. pažnju ćemo posvetiti i vraćanju mladih u grad - kazao je Marijo Popović, gradonačelnički kandidat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 12:04