StoryEditorOCM
Izbori 2021MLADI KANDIDAT

Luka Roić je HDZ-ov ‘igrač‘ za pokušaj osvajanja Staroga Grada: Svi na Hvaru dijele iste probleme, bit ćemo im podrška i imamo rješenja za bolji život

Piše Mirko Crnčević
13. travnja 2021. - 12:16

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Staroga Grada na predstojećim lokalnim izborima je Luka Roić (1977.), koji je diplomirao na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu.

Član je stranačkog Odbora za turizam i tajnik Povjerenstva za promet i prometnu infrastrukturu. Roić će se, koliko se za sada zna, suprotstaviti aktualnom gradonačelniku Antoniju Škarpi (nezavisna lista Ormoj se), koji na izbore ide uz potporu lokalnog SDP-a.

– Jedan sam od onih koji je otišao na školovanje u Zagreb. Nakon toga sam dobio zaposlenje i napredovao u profesionalnom i političkom smislu. Međutim, kao i mnogi drugi otočani, ostao sam vezan uz svoj škoj, nikada nisam držao da sam otišao zauvijek.

Nešto više od godinu dana ponovno živim u Starome Gradu zato što je došlo vrijeme da se vratim doma i budem aktivan član zajednice. Uvijek sam smatrao i sada smatram da otok, osobito Stari Grad s okolnim mjestima, ima veliki razvojni potencijal. Držim da u ovoj životnoj dobi, sa znanjem, iskustvom i vizijom koju imam, mogu biti voditelj tog procesa, naravno uz dobar tim ljudi koje okupljam i koji će sa mnom zajedno raditi na provođenju izbornog programa – kazao je Roić.

Prema njegovim riječima, na finalizaciji HDZ-ova lokalnog programa uz stranačke ljude rade i nestranački. Njime će obuhvatiti sve važne teme u djelokrugu lokalnih vlasti, uključujući sve dobne skupine i mogućnost suradnje s ostalim gradovima i općinama na otoku, jer svi dijele iste probleme.

– Naša posebna pozornost usmjerena je na jednostavnost i efikasnost mjera u provođenju programa. Temeljne poruke su stabilnost i sigurnost u trenutnoj situaciji pandemije, kao i vizija kako u budućnosti ostvariti strateške ciljeve koji bi bili podrška mirnim, kreativnim, poduzetnim i radišnim stanovnicima koji su najveći potencijal Staroga Grada – naglasio je Roić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 12:39