StoryEditor
Izbori 2021Ante Galić

Koalicija Mosta i Domovinskog pokreta predstavila svog kandidata za gradonačelnika Drniša

Piše šibenski.hr
11. travnja 2021. - 15:17
Izbori 2021
Predstavljanje Ante Galića, kandidata Mosta i Domovinskog pokreta za gradonačelnika DrnišaPrivatni album

U nedjelju je na drniškoj Poljani predstavljena kandidatura Ante Galića za gradonačelnika Drniša. Predstavljanju su nazočili kandidati koalicije za župana Ivica Ledenko i njegova zamjenica Višnja Gojanović te Ante Kujundžić saborski zastupnik i politički tajnik Mosta

Ante Galić, inače 28 godišnji poduzetnik u poljoprivredi i ugostiteljstvu u svom govoru je naglasio čast i zadovoljstvo što je dobio potporu Mosta, čiji je član od samog osnutka, te Domovinskog pokreta i Loze Nezavisne liste u svojoj kandidaturi za gradonačelnika Drniša.

-Kao dugogodišnji predsjednik Savjeta mladih grada Drniša detektirao sam ključne probleme mladih i upravo će moj primarni zadatak biti zadržati mlade obitelji na ovim prostorima. U tom cilju u programu smo predvidjeli povećanje potpora za novorođenčad, rješavanje stambenog pitanja te povećanje potpora redovnim studentima. No svakako skrb za starije sugrađane neće izostati, te smo predvidjeli izgradnju doma za starije i potrebite.

Poticanje poljoprivrede, agroturizma te malog i srednjeg poduzetništva također su na listi programa i projekta. Jačanje infrastrukture u sportu kao što su sportska dvorana i bazen osim za domicilne sportaše i rekreativce, moglo bi donijeti i mogućnosti organizacije sportskih priprema za sportaše iz drugih krajeva. Prvi korak je izrada projektne dokumentacije . Naš program za Drniš je ostvariv – kazao je Ante Galić

Ivica Ledenko kandidat koalicije za župana Šibensko kninske županije je pozdravio kandidaturu mladog i poduzetnog Ante Galića.

- Kako su i moji korijeni upravo sa prostora Drniša ovdje se ne osjećam kao gost već naprotiv prilično domaćinski. Drniš je u srcu Šibensko kninske županije i svoj položaj trebao bi puno bolje iskoristiti , projekti poput onih da se premosti kanjon Čikole a potom i zaobilaznica zapeli su u birokracijskim bespućima . Blokiran je i projekt navodnjavanja Petrova Polja , modernizacija željeznice prema Šibeniku odnosno Kninu kojom bi prometovali brzi vlakovi treba odblokirati dati im poticaj , Drniš možemo približiti moru ,a more Drnišu . Nevjerojatno je koliko se malo posjetitelja Nacionalnog parka Krka usmjerava prema Drnišu , riječ je o preko milijun posjetitelja godišnje . Prilike su tu i zato je Most i Domovinski pokret odgovorno pristupio ovim izborima , zajedno jer je bitno pokrenuti uspavanu Šibensko kninsku ljepoticu. Od ljepote se ne živi i ne opstaje na ovim prostorima , već se potencijali koriste . Nas ne zanima njihova ''stabilnost'' njihovih privilegija sinekura i položaja , nas zanima progres i prosperitet županije za sve- rekao je Ledenko.

Ante Kujundžić, politički tajnik Mosta i saborski zastupnik istaknuo je da je Drniš , kao i cijela Šibensko kninska županija klasični primjer političkog funkcioniranja HDZa koje je identično principima indijanskog plemena koje zgrabi politički plijen, u ovom slučaju gradski proračun, pa ga međusobno podijeli.

- Zbog takvih praksi koje već godinama gledamo, imamo Drniš ovakav kakav je, raseljen, infrastrukturno neopremljen i grad koji će uskoro biti mrtvo tkivo ukoliko ga ne provjetrimo novom energijom,poštenjem, novom vizijom i beskompromisnom borbom za svakog pojedinca u ovom gradu. Provjetravanje ne mogu donijeti oni koji su zrak u ovom gradu učinili ustajalim, već netko nov, a taj netko je kandidat Mosta Ante Galić- istaknuo je Kujundžić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2021 15:17