StoryEditorOCM
Izbori 2021IZ STOŽERA

Prkić o rezultatima za Gradsko vijeće: ‘Za sada imamo tri mandata i vjerojatno će ostati na tome, što se tiče budućih planova treba prespavati‘

Piše PSD
16. svibnja 2021. - 19:50

NOVIJE: 

Što se tiče Gradskog vijeća, do 23.15 sati obrađeno je 89,57 posto biračkih mjesta

Možemo!, Pametno za Split i Dalmaciju te Nova ljevica, za sada imaju 9,60 posto, a najnovije rezultate komentirao je Prkić.

- Više-manje je kraj. Kako sad stvari stoje imamo tri mandata i vjerojatno će ostati na tome. Nadali smo se tom četvrtom, bio je nekako rubni, ali očito se neće dogoditi nama nego nekome drugome. Ali dobro, tri mandata su tri mandata, rekao je Prkić.

Što se tiče budućih planova, objasnio je kako je o tome još rano govoriti te kako treba prespavati koji dan i hladne glave razmisliti o svemu. 

Na pitanje o prognozi što se tiče drugog kruga u kojem će snage odmjeriti Puljak i Mihanović, Prkić je kazao kako je to teško reći. 

- To će ipak odlučiti birači u drugom krugu. Svak glasa za sebe i zna tko mu je najbolji izbor, za kraj je rekao Prkić.

22:40

Prema zasad obrađenim podatcima za Gradsko vijeće, lista koalicije stranaka Možemo!, Pametno za Split i Dalmaciju, te Nova ljevica ima 10,28 posto, a rezultate je komentirao Jakov Prkić.

- Preko 40 posto je zbrojeno i za sada kako stvari stoje imamo četiri mandata. Nadamo se da će tako ostati, ako ostane tako bit ćemo vrlo zadovoljni, rekao je Prkić.

Dodao je kako su se nadali da će to biti i više, ali na kraju je naglasio kako je i su sa četiri mandata vrlo zadovoljni. 

21:23

Nada koalicije Pametno, Možemo! i Nova ljevica što se tiče splitskog Gradskog vijeća bila je da će dobiti najmanje četiri vijećnika, a sve poviše toga smatralo bi se odličnim uspjehom.

Jedan od "uzbuđenijih" i nemirnijih u stožeru bio je Karlo Pilko, kandidat Nove ljevice na koalicijskoj listi, koji nije mogao sakriti nervozu.

A kad su prvi rezultati pokazali prema kojima je koalicijska lista na čelu s Tamarom Visković za Gradsko vijeće po prvim rezultatima dobila nešto manje od 11 posto, među okupljenima se prolomio uzvik odobrenja, a neke su ruke i pobjednički poletile u zrak. Raspoloženje se znatno popravilo.

- Nije loše, približili smo se Kerumu - dobacio je netko.

- Ovo je tek četvrtina obrađenih mjesta, nadamo se da će ovako i ostati, rezultat je bolji nego u izlaznim anketama. Nadamo se doći i do četvrtog mjesta što je ono čemu smo se nadali - komentirao je Prkić par minuta nakon 21 sat.

19:30

Oko 19.30 sati u stožer je stigao i Prkić koji je djelovao dosta opušten komentirajući da je rezultat s izlaznih anketa realan.

image
Saša Burić/Cropix

- Bit ćemo u Gradskom vijeću, doduše nadali smo se da će biti malo bolji rezultat, ali to su izlazne, valjda će se poslije prebrojiti i to bi otprilike trebalo biti to - bio je prvi Prkićev komentar.

19:15

Jakov Prkić, kandidat je za gradonačelnika koalicije Možemo!, Pametno za Split i Dalmaciju i Nova ljevica, a poznat je i kao jedan od najagilnijih splitskih gradskih vijećnika koji je u splitskom parlamentu proveo dva mandata. Njegove zamjenice su Kristina Vidan i Tamara Visković. 

Ankete na početku Prkiću i njegovoj listi nisu davale puno šansi, ali što se bližio izborni dan euforija je rasla skupa s rezultatima anketa.

U stranačkim prostorijama na Žnjanu prate se prve izlazne ankete, a vlada pozitivna nervoza.

Prve izlazne ankete u izbornom stožeru Jakova Prkića, kandidata za splitskog gradonačelnika kojeg podržava koalicija Pametno, Možemo! i Nova ljevica dočekane su i s oduševljenjem. ali i blagim razočaranjem.

Objava uspjeha Tomislava Tomaševića u Zagrebu izazvala je uzvik oduševljenja, no kad su prikazani prvi rezultati izlaznih anekta u Splitu prema kojima je Prkić osvojio nešto više od pet posto, osjetila se blaga razočaranost, a jedan od okupljenih je komentirao: "Svi su naši glasali za Puljka, reka sam vam...".

Nakon toga ipak je prevladao optimizam jer se nadaju da će puno bolji rezultat polučiti lista za Gradsko vijeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 09:21