StoryEditorOCM
Izbori 2021zelena politika

Jakov Prkić s kolegama iz koalicije u Marmontovoj dijelio sadnice poma: Do izbora ćemo imati još veću podršku građana od one koju pokazuju ankete

Piše Merien Ilić
8. svibnja 2021. - 11:28

Gradonačelnički kandidat Jakov Prkić s kolegama iz Koalicije Pametno SD, Možemo! i Nove ljevice ove subote u Marmontovoj ulici dijelio je sadnice poma sa željom da promovira zelenu politiku kao jednu od okosnica svog programa za razvoj Splita, a koja osim najavljene sadnje preko 26 tisuća stabala, uključuje urbane vrtove po kotarevima i zelene krovove.

Stoga su i podijelili preko 600 sadnica omiljenog povrća građanima koji žele ozeleniti svoje balkone i terace i vlastitim rukama uzgojiti zdrav obrok za obitelj.

- Jedan dio našeg programa je i permakultura, odnosno bavljenje urbanim vrtlarstvom. Ove sadnice poma svatko može uzgojiti na svom balkonu, u svom vrtu, pa smo htjeli građane potaknuti na te aktivosti koje vesele, koje su dobar primjer djeci i od kojih će imati zdravu korist. Želja nam je urediti zelene površine u svakom kvartu, da imamo gradske površine u koje će ljudi moći doći i vrtlariti, socijalizirati se, oplemeniti prostor i učiniti nešto za sebe što im donosi samo benefite - kazao je Prkić.

Komentirao je i provedene ankete vjerujući kako će koalicija do izbora još više rasti i dobivati sve veću podršku građana.

- Vjerujemo da će glasači zaista glasati za nekog tko donosi promjene na bolje - smatra Prkić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:07