StoryEditorOCM
Izbori 2021NIŠTA BEZ MOSTA

Ivica Grković: Podržat ćemo svaki dobar projekt, ali to ne znači da ćemo se budućem gradonačelnik prikloniti ‘bianco‘. Neće biti klasične koalicije

30. svibnja 2021. - 19:53

Čim su se prve izlazne ankete pojavile i pokazale kako bi novi gradonačelnik SPlita mogao biti Ivica Puljak, nazvali smo njegova imenjaka prof. dr. sc. Ivicu Grkovića, predstavnika MOST-a u novom sazivu Gradskog vijeća.

Profesor Grković i Ivana Ljulj i Josip Markotić, vijećnici MOST-a, bit će, kolokvijalno rečeno - najtraženiji kada se govori o nekim budućim koalicijama, programskim ili pravim, svejedno je.

Svima je, naime, jasno kako se bez ta tri MOST-ova glasa neće moći sklopiti sigurna većina, niti kada ju sklapa Centar sa svojih sedam vijećnika, niti HDZ sa svojih devet.

- Rekli bi u Splitu kako ste "poželjna udavača", pokušali smo biti duhoviti, a s druge nas je strane dočekao smijeh:

- Imponira mi taj epitet u 57. godini života!

Ozbiljan politički razgovor se nastavio promišljanjima pročelnika Katedre za anatomiju Medicinskog fakulteta u Splitu:

- U ovom trenutku se treba sabrati, kada prođe euforija, sjesti i razgovarati. Ukoliko je to prof. Puljak s legitimitetom gradonačelnika tada trebamo vidjeti kakvu nam vrstu suradnje nudi i pri tom ne mislim na klasičnu koaliciju, jer time nismo opterećeni - veli nam Grković.

Zainteresirani su MOST-ovci za dobre projekte, projekte koji su izvedivi, s realnim rokom završenja, sa složenom financijskom konstrukcijom i tu se ideologija ne smije i neće miješati.

- Svaki dobar projekt ćemo podržati - čvrst je profesor.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Želja nam je i podržati dobar rad Gradskog vijeća, s namjerom da uvijek budemo uz prijedloge koji su kvalitetni, bez obzira od koga dolazili. Sve što je dobro za naš grad podržat ćemo, kaže nam i dodaje:

- To naravno ne znači da ćemo se budućem gradonačelniku prikloniti "bianco", nismo mi tu sami, imate dvoje vijećnika kolegice Ramljak, troje iz Pametnog, isto toliko SDP-ovaca, te četvero vijećnika iz HGS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:51