StoryEditorOCM

Gimnazijski profesor Davor Stipan nosi listu splitskog Domovinskog pokreta: Zalagat ćemo se za naše obitelji, naročito mlade...

Piše Gabrijela Radanović
3. svibnja 2021. - 14:53

Domovinski pokret predstavio je listu za splitsko Gradsko vijeće na kojoj se smjestilo 31 ime. Nansi Ivanišević, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu koju je podržao Domovinski pokret, na uvodu je zahvalila toj stranci koja je prepoznala njezino nastojanje da se ponovno uključi u aktivni politički život.

- Mislim da itekako treba dati šansu novima, jer oni koji su već godinama na političkoj sceni grada Splita, a i šire u Hrvatskoj, nisu nas uvjerili da znaju i Hrvatsku i Split dovesti tamo gdje ih mi očekujemo, 30 godina nakon osamostaljenja - tim riječima je Nansi Ivanišević najavila imena na listi za splitski lokalni parlament.

image
Nansi Ivanišević
Duje Klaric/Cropix

Nositelj liste je novo ime Davor Stipan, ali već drugi na listi, Hrvoje Marušić, zasigurno ne spada u kategoriju novih i svježih imena na splitskoj političkoj sceni. Treći je na listi Mario Jakić, potom ga slijedi Ivica Mikelić, zatim Dario Knezović, Roberto Klarić, Ana Gulić, Josip Mihojević, Airs Zlodre, Franka Bohm i drugi… Zadnje, 31. ime na podužem popisu pripada Marku Žaji. Nositelj liste Davor Stipan, 38-godišnji gimnazijski profesor te praktični katolik, kako se uvodno predstavi, kazao je kako se priključio jedinoj političkoj opciji za koju je siguran da je na dobrom putu. Ukratko je predstavio njihov program koji je podijeljen u 12 točaka. Najavili su transparentnost i objavu svih računa Grada i gradskih tvrtki.

image
Davor Stipan
Duje Klaric/Cropix

- Plansko uređenje grada, pokretanje cjelovite izmjene GUP-a u prvoj godini mandata. Rješavanje prometnih problema, naročito gradske luke. Potpuno uređenje žnjanskog platoa do iduće sezone, potpuna zabrana gradnje na Marjanu. Nismo zaboravili niti naše kotareve u infrastrukturnom i komunalnom smislu. Veliki problem je i demografija, tako da ćemo raditi na pronatalitetnoj populacijskoj politici u skladu s obrazovnim standardima.

Zalagat ćemo se za naše obitelji, naročito mlade. Nismo zaboravili ni naše umirovljenike, branitelje… Osim toga, Split je kulturni, turistički grad, tako da je unutar našeg programa izdvojili važne projekte u skladu s financijskom isplativošću. Treba spomenuti i sportsku problematiku koju ćemo, kao i sve već navedeno, u skladu sa strukom i s građanima putem javnih raspravama elaborirati - ukratko je Stipan opisao podužu listu ideja koje se mogu pronaći na njihovim službenim stranicama.

image
Nikola Grabovac
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 19:12