StoryEditorOCM
Izbori 2021domaća spiza za djecu

Benzon najavio projekt ‘Splitski doručak‘: Želim pokazati da nam je stalo do malih poljoprivrednih proizvođača i do zdravlja naše djece!

Piše PSD
12. travnja 2021. - 22:44

HSLS-ov kandidat za gradonačelnika Splita, dr. Zdeslav Benzon, objavio je kako ima spreman projekt povezivanja lokalnih OPG-ova sa splitskim školama i vrtićima. 

- Plan je da se od iduće školske godine domaća i svježa hrana iz Splita, okolice i naše Dalmatinske zagore - jaja, voće, povrće, med, meso i kruh bez aditiva, nađe u 28 splitskih škola i u svim gradskim vrtićima. Time bi naši domaći proizvođači dobili priliku za promociju, veći plasman na tržištu i bolju međusobnu suradnju, piše dr. Benzon.

Dodaje kako je prvi korak ujediniti proizvođače u Zajednicu ponuditelja s kojom nastupaju na tržištu.

- Već sam dogovorio suradnju s bjelovarskim gradonačelnikom koji je prvi u Hrvatskoj krenuo s ovim projektom i koji će nam pomoći u realizaciji istog.

Projektom 'Splitski doručak' želim pokazati dvije stvari; da nam je stalo do malih poljoprivrednih proizvođača, koji zajedno mogu biti konkurentni, te ono najvažnije, da nam je stalo do zdravlja i zdrave ishrane naše djece! - poručio je dr. Benzon. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:18