StoryEditorOCM
Izbori 2021PLANOVI ZA ZDRAVSTVO

Ante Franić (SDP): ‘Smanjit ću liste čekanja u bolnici i kupiti uređaj za magnetsku dijagnostiku gradskim novcima, znam kako ih stvoriti!‘

25. travnja 2021. - 13:13

U pratnji Gorana Kotura, prvog čovjeka splitskog SDP-a i Peđe Grbina, predsjednika SDP- a Hrvatske, još jednu konferenciju za medije u nedjelju ujutro na splitskoj Rivi održao je Ante Franić, kandidat za splitskog gradonačelnika, ovoga puta na temu zdravstva.

- Dok se Splićani bore za bolju zdravstvenu skrb, kraće liste čekanja, dostupnije bolničke usluge, ministar Beroš izgubio je kompas posljednjih mjeseci, a posebno posljednjih dana.

Umjesto da se bavi ozbiljnim problemima zdravstva, reorganizacije bolnice, smanjenja dugova, on se bavi samopromocijom. U potpunosti je zaboravio Split iako je na prošlim parlamentarnim izborima bio nositelj liste u X. izbornoj jedinici.

Tada je Splitu nudio obećanja, a Dalmatince je sada zaboravio. Najbolji je to pokazatelj HDZ-ove igre s dalmatinskim osjećajima. Dalmacija im je bitna samo kada su izbori, a Splitu ostaju samo mrvice - kazao je Franić. Osvrnuo se i na rad splitskog KBC-a.

- Milijun građana i oko pola milijuna turista gravitira u našoj bolnici, a imamo jedva dva uređaja za magnetsku dijagnostiku. Jedan je star 15 godina i više ne radi nego radi, a drugi je star tri godine.

Nažalost, naši sugrađani ne mogu pravovremeno doći na pretrage, čeka se godinu, a i više. I sam imam s tim iskustva - istaknuo je. Zagrepčani, kaže, puno bolje stoje po tom pitanju jer imaju uređaj snage magnetskog polja 3 Tesle.

image
Ante Franić i Peđa Grbin
Paun Paunović/Cropix

- Četrnaest godina poslije Split nema takav uređaj. Košta oko dva milijuna eura i kupit ću ga gradskim novcima, znam stvoriti novac. S HDZ-ovom vlašću, pogotovo gradonačelnikom Oparom, Split je zaboravljen.

Prestali smo se natjecati s drugim gradovima. Ja neću čekati, otvorit ću gradski referentni centar za magnetsku dijagnostiku, želim smanjiti liste čekanja. Ne mislim tražiti odobrenje od HDZ-ovih suhoparnih birokrata koji desetljećima pogoduju privatnim poliklinikama. Ja znam stvoriti novac - poentirao je Franić.

Najavio je da će od županije tražiti preuzimanje ovlasti domova za umirovljenike, te obećao bolju javnozdravstvenu skrb.

Osim Peđe Grbina, na splitskoj Rivi s građanima je nedjeljno jutro proveo i Ranko Ostojić, SDP-ov kandidat za župana. Kaže kako nije ušao u unaprijed izgubljenu bitku.

- Nijedna utakmica nije odlučena dok se ne odsvira kraj. Što se mene tiče, imam odgovornost voditi listu, a važno je da SDP kao velika stranka ima svog kandidata za župana. Ulazio sam u izvjesne i neizvjesne bitke ali nikada se povlačio nisam - kratko je kazao Ostojić.

image
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:28