StoryEditorOCM
Izbori 2021NISMO DUGO ČEKALI

Ante Franić reagirao na informaciju Ministarstva o koncesiji za Žnjan: Po tko zna koji put SDP Split je svojom borbom zaštitio splitske interese

Piše PSD
10. svibnja 2021. - 16:56

Nakon što je iz Ministarstva mora došla informacija kako je gradska tvrtka "Žnjan" jedina tvrtka koja je zadovoljila uvjete za koncesiju na Žnjanu, reagirao je priopćenjem splitski SDP.

- Po tko zna koji put SDP Split je svojom borbom zaštitio splitske interese. Prosvjed i upozorenja urodili su plodom te se Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture trglo i, nakon probijanja svih zakonskih rokova, pustilo informaciju da će splitska tvrtka "Žnjan" dobiti koncesiju na Žnjan.

Isto se dogodilo i kod izbacivanja Splita iz Nacionalne razvojne strategije, kad se izborio i za reakciju cjelokupnog Gradskog vijeća, SDP je svojim pritiskom opet štitio splitske interese.

image
Tom Dubravec/Cropix

Doduše, sada su splitski interesi zaštićeni tek polovično zbog toga što će gradska firma plaćati koncesiju državi za prostor u koji je Grad Split veliki novac prije 20-ak godina te kod privremenog uređenja - stoji u priopćenju koje potpisuje Ante Franić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika.

Smatraju kako je jedino održivo rješenje da Grad Split a ne Županija ili država upravljaju splitskom obalom, odnosno pomorskim dobromi trenutni Zakon i dopušta.

- Nastavit ćemo s pritiskom na HDZ te dalje otkrivati sve odluke koje njihova tzv. vertikala radi na štetu našeg grada. Usput rečeno, sada je Butkovićevo ministarstvo u žaru borbe da spasi svoje splitske HDZ-ove pulene, prekršilo i Zakon o koncesijama objavom informacije o pregledu i ocjeni prije donošenja odluke o davanju koncesije od strane Vlade Republika Hrvatske - navodi Franić. N.L.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:06