StoryEditorOCM
I mi to možemomi to možemo

U kartonaži "Juraja Bonačija" nikad nije dosadno, kada se ne izrađuju rukotvorine uživa se u riječima

Piše PSD
10. prosinca 2021. - 12:39

Ako pisana riječ grije dušu, možemo samo zamisliti što onda čini ona izgovorena. U riječima uživaju i štićenici Centra "Juraj Bonači" koji u svojoj kartonaži dijele i čitaju sastavke koje su sami napisali. 

U sklopu projekta "Mi to možemo" 15. prosinca će u splitskom City Center One biti održana prezentacija svih rukotvorina koje dolaze iz njihove kartonaže u kojoj se posljednjih nekoliko tjedana marljivo radi na izradi suvenira i rukotvorina. 

image
Snježana Čotić postala je dio napisanog
Joško Šupić/Cropix

- To su autohtoni suveniri koje su izrađivale osobe s intelektualnim poteškoćama koje su u to uložile mnogo vremena, truda i strpljenja. Cilj nam je da se javnost upozna s kreativnim radionicama našega Centra i da ove suvenire i njihovu vrijednost prepoznaju i Grad Split i Turistička zajednica grada Splita, te da ih predstavimo turistima i cijelom svijetu – ponosno ističe ravnateljica Centra, koja nam kaže kako se nada da će do ljetne sezone odgovorni prepoznati njihovu vrijednost i simboliku i plasirati ih na tržište, kazala je Snježana Čotić, ravnateljica Centra koja ne samo da ima velike planove za razvoj već je postala i dio jednog od sastavaka napisanih u kartonaži. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:05