StoryEditorOCM
ŽupaOPĆINA ŽUPA DUBROVAČKA U SURADNJI SA ŽUPANIJSKOM LUČKOM UPRAVOM

Uređuje se lukobran i komunalna luka u Srebrenom

Piše zupcica.hr
Foto: Nikša Duper/zupcica.hr
6. lipnja 2019. - 10:50
Općina Župa dubrovačka je u suradnji sa Lučkom upravom Dubrovačko - neretvanske županije pokrenula postupak proširenja lukobrana i uređenja komunalne luke Srebreno kako bi se osigurao dovoljan broj komunalnih vezova za stanovništvo Župe dubrovačke ali i povećala sigurnost vezanih plovila, donosi zupcica.hr.

Predhodno su za ovu potrebu izrađena tri varijantna rješenja te pokrenut postupak proširenja obuhvata lučkog područja. Prema najbolje ocijenjenom Idejnom rješenju slijede daljnje aktivnosti prema planiranom cilju, odnosno projektiranju i dobivanju građevinske dozvole. Za ishođenje akata o gradnji predhodno je nužno izraditi Elaborat ocjene o potrebi procjene studije utjecaja na okoliš, zatim Geodetski projekt i Parcelacijski elaborat, donosi zupcica.hr.

Radi daljnjeg projektiranja započeli su geomehanički istražni radovi u svrhu utvrđivanja podzemnih struktura tla i izrade Geomehaničkog elaborata. Predviđeno trajanje ovih radova je tri tjedna, a iste izvodi tvrtka Graf d.o.o. iz Dubrovnika.
28. travanj 2024 14:18