StoryEditorOCM
ŽupaOPĆINSKO VIJEĆE ŽUPE DUBROVAČKE

Potvrđeni mandati novih vijećnika

Piše PSD.
30. travnja 2019. - 17:37
Danas je održana 14. sjednica Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka, a vijećnici Općinskog vijeća su potvrdili mandate zamjenika članova vijeća, Luke Rašice i Petra Vuletića.

Naime, općinska vijećnica Doris Mišić, izabrana na kandidacijskoj listi grupe birača nositelja Marka Miloslavića i Davor Romanović, izabran na kandidacijskoj listi Moderne demokratske stranke, podnijeli su ostavku na svoj mandat vijećnika.

Sukladno odredbi Članka 81. stavka 5. Zakona o lokalnim izborima, člana predstavničkog tijela izabranog na kandidacijskoj listi grupe birača zamjenjuje prvi sljedeći neizabrani kandidat s iste liste s koje je izabran i član kojem je mandat prestao ili mu miruje, a određuje ga politička stranka koja je bila predlagatelj kandidacijske liste. Moderna demokratska stranka odredila je Petra Vuletića za zamjenika vijećnika Davora Romanovića, a prvi sljedeći neizabrani kandidat s liste grupe birača nositelja Marka Miloslavića je Luka Rašica.

Na sjednici Općinskog vijeća prihvaćena je i Odluka o davanju predhodne suglasnosti na Izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića Župa dubrovačka. Pravilnikom su utvrđena nova radna mjesta zbog povećanog obujma posla nakon uvođenja projekta „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ a kojim će se osigurati produljeno radno vrijeme vrtića, smjenski i popodnevni rad, inkluzivan odgoj za djecu s teškoćama u razvoju, novi programi i oprema.

Vijećnici su prihvatili i Sporazum o međusobnoj suradnji između Grada Dubrovnika, Općine Konavle, Općine Dubrovačko primorje i Općine Župa dubrovačka radi osiguranja financijskih sredstava i provedbe projekta sanacije odlagališta otpada „Grabovica - I Etapa".
30. travanj 2024 05:24