StoryEditorOCM
ŽupaPotpisali ugovore

Općina Župa dubrovačka i ove će godine izdvojiti 70 tisuća eura za stipendiranje učenika i studenata sa svog područja

Piše dv
28. prosinca 2023. - 15:04

Ovogodišnji stipendisti Općine Župa dubrovačka okupili su se u velikoj vijećnici kako bi potpisali ugovor o stipendiranju u trajanju od deset mjeseci za školsku/akademsku 2023. - 2024. godinu.

Prema zaprimljenim prijavama, za ovu godinu odobrene su 64 stipendije u tri različite kategorije. Svaki student i učenik koji se prijavio a koji je zadovoljavao uvjete natječaja dobio je stipendiju.

Općinski načelnik u svom obraćanju čestitao je svim stipendistima, te im zaželio puno sreće u nastavku školovanja.

Stipendistima se obratio i Nikša Matuško predsjednik Zaklade Antuna Miloslavića pok. Luka koji su i ove godine značajnom donacijom od 9.400,00 eura odobrili dodatne stipendije.

Kao i prethodnih godina, svojom vrijednom donacijom OTP banka je podržala stipendiranje učenika i studenata iz kategorije slabijeg imovnog stanja.

Stipendije za prva četiri mjeseca (rujan, listopad, studeni i prosinac) isplatit će se sutra, petak, 29. prosinca jednokratno do kraja kalendarske godine, a od siječnja stipendije će se isplaćivati mjesečno.

Mjesečna stipendija za učenike iznosi 65 eura, za studente koji se obrazuju u Dubrovniku 110 eura, te za studente koji se obrazuju izvan Dubrovnika stipendija iznosi 135 eura. Općina Župa dubrovačka i ove će godine izdvojiti 70.000,00 eura za stipendiranje učenika i studenata sa svog područja.

28. travanj 2024 11:36