StoryEditorOCM
ŽupaNESEBIČAN TRUD U PREZENTACIJI ŽUPE

Nardelli primio Župljane koji su bili u emisiji Lijepom Našom

Piše PSD.
28. studenog 2019. - 16:31
Još uvijek među župskim pukom odjekuju pohvale na glazbeno događanje u sportskoj dorani osnovne škole Župa dubrovačka kada je održano javno snimanje popularne televizijske emisije „Lijepom našom“.
Emisija je gledateljima dočarala tradicijske i kulturne vrijednosti Župe dubrovačke. Tome su doprinijele općinske službe, KUD Marko Marojica, župski vatrogasci i komunalno društvo. Međutim, veliki osobni angažman u prezentaciji Župe, župske kulture i običaja doprinijeli su Dragica Haičman, Jele Crnčević i Perica Jakobušić koje su osmislile scenografiju i dekorirale etno kutak uz pozornicu, gđa. Made Jakobušić i Pero Grbić prezentirali su župske tradicionalne proizvode, a obitelj Jerković s Brgata otvorila je vrata svoga doma i ekipi Hrvatske televizije prezentirala spravljanje župskih tradicijskih jela.
Općinski načelnik Silvio Nardelli primio ih je u prostorijama Općine u znak zahvale za njihov nesebičan trud kojim su doprinijeli da se Župa prezentira u najljepšem svjetlu i da se upiše u ljetopis ove popularne emisije koja već 25 godina dočarava tradicijske ljepote naše domovine.
 
27. travanj 2024 18:25