StoryEditorOCM
ŽupaBLAGDAN SVETE ANE

HVARSKI BISKUP PETAR PALIĆ Drago mi je što sam ponovno u Župi

Piše DV
26. srpnja 2018. - 22:35

Vjernici Župe Brgat proslavili su danas blagdan svoje nebeske zaštitnice sv. Ane. Svečanu svetu misu u koncelebraciji s glavnim vikarom Dubrovačke biskupije don Hrvojem Katušićem, župnikom don Nikolom Barešićem i svećenicima župa Dubrovačkih dekanata predvodio je hvarski biskup mons. Petar Palić.

- Drago mi je što sam ponovno u ovoj Župi uz koju me vežu lijepe uspomene, koje su vezane za stradanja, dane tuge i progonstva, ali i dane nade radosti, povratka i ponovne izgradnje. Gospodinu neka je po zagovoru Svete Ane hvala i slava za svaki bol i suzu, osmijeh i radost - rekao je na početku svoje propovijedi hvarski biskup mons. Petar Palić.

Hvarski biskup je naglasio kako moramo biti svjesni da se vjera prenosi iz generacije u generaciju, s koljena na koljeno i da ne smijemo zaboraviti da je obiteljsko ozračje mjesto u kojemu vjera stasa i u kojemu se vjera čuva.

- Upravo u tom prenošenju i čuvanju vjere svoje mjesto i ulogu uz oca i majku, imaju i djedovi i bake - zaključio je biskup Palić.

26. travanj 2024 23:15