StoryEditorOCM

ZAVRŠNICA FESTIVALA SOLI Školjke, klapa Subrenum i Brešanov film "Kap vode - zrno soli"

Piše PSD.
1. rujna 2017. - 14:01

Večeras završava prvi Festival soli Ston u Stonu, koji je u sinoćnjem programu pod nazivom „Sve o craft pivu“ ponudio šaroliki program i kušnju hrvatskih craft piva u suradnji s Gastro shopom Pomalo, uz popodnevnu kreativnu radionicu za najmlađe pod vodstvom akademske umjetnice Ivane Dražić Selmani i nazivom „Uzmi škartoc soli“. Večeras s početkom u 20 sati uz Dan stonskih školjaka, koncert će održati Klapa Subrenum, a posebno uz ovu prigodu prikazat će se film „Kap vode, zrno soli“.

Festival je organiziran pod  pokroviteljstvom Općine Ston,TZ općine Ston, Dubrovačko – neretvanske županije, TZ Dubrovačko- neretvanske županije i sponzora, te u suorganizaciji dubrovačke Udruge Amorette i Solane Ston i Vila Korune.
Na radionici akademske umjetnice Ivane Dražić Selmani "Uzmi škartoc soli" polaznici su upoznali osnovna načela izrade logotipa kao dijela vizualnog identiteta proizvoda. Polaznici ove radionice  osmislili su, a potom i ručno otisnuli svoj logotip na škartoce te ih ispunili solju, što su ponijeli sa sobom za uspomenu.
 
Gastro shop Pomalo iz Dubrovnika ponudio je  kušanje craft piva, malih neovisnih proizvođača s područja Hrvatske i Dubrovnika. 

Nastupila je Gradska glazba Ston, KUD Ponikovska poskočica i KUd Bijeli maškari, a posebna atrakcija bili su žongleri s vatrom udruge Žonglerata.
 
Za završetak prvog izdanja Festivala soli Ston pripremljen je koncert Klape Subrenum, a pod pokroviteljstvom Arhitektonskog studija 3LHD prikazat će se film redatelja Vinka Brešana naslovljen „Kap vode , zrno soli“ koji je bio prezentiran na EXPO izložbi 2005 u japanskom gradu Aichi, te 2008. u španjolskoj Zaragozi. Studio 3LHD je zajedno s glasovitim umjetničkim fotografom Damirom Fabijanićem i najuspješnijim multimedijskim umjetnikom Daliborom Martinisom osmislio projekt “Kap vode – zrno soli”, koji se temelji na revitalizaciji hrvatskih solana i koji je koristeći temu prirodnih bogatstava Hrvatske – vode i soli prezentirao našu zemlju na spomenuitm svjetskim izložbama.
 
Restoran VIla Koruna i večeras će , kao i prethodnih festivalskih večeri, ponuditi bogatu gastronomsku ponudu, s posebninm naglaskom na stonske školjke.
 
 

27. travanj 2024 12:56