StoryEditorOCM
PelješacU SUBOTU I NEDJELJU

Planinarski križni put za mlade na Pelješcu

Piše dv
8. ožujka 2017. - 13:10

Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije organizira treći put Planinarski križni put (PKP) na području Dubrovačke biskupije.
 
PKP će se ove godine održati na Pelješcu u subotu, 11. ožujka i nedjelju, 12. ožujka. Ruta trećeg PKP-a je: Jurjevići – Karmen – Viganj - sv. Ilija – Orebić. Prijaviti se možete do 9. ožujka putem linka: www.mladi-dbk.com/prijava 
 
Iz Vijeća za mlade pozivaju mlade da sudjeluju u PKP-u koji je posebno iskustvo za svakog mladog čovjeka: „ Vrijeme je korizme, prilika je to da na poseban način prikažete svoje poslove, ljubavi, radosti, brige, patnje i svoj križ Onomu koji je je svoj križ nosio prije vas, za vas, i koji ga i sada nosi zajedno s vama“.
 
Za sva dodatna pitanja i nejasnoće možete se obratiti organizatorima, a to su Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije i Studentski katolički centar Dubrovnik (Skac_DU). Kontakti su: skac.du@gmail.com ili telefon: Ana 091 323 6801. Cijena po osobi je 20 kn, a uključuje prijevoz i hranu.
 
Prvi PKP u Dubrovniku se održao u studenom 2013. godine, u godini priprave za Susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku, a na drugom PKP-u u sutdenom 2014. godine mladi su upoznavali ljepote Konavala. PKP-i se održavaju i u drugim krajevima Hrvatske, a dugu tradiciju imaju osobito u njezinim sjevernim krajevima.

 

28. travanj 2024 04:28