StoryEditorOCM
Pelješacsam protiv mnogih

Pelješkom ugostitelju Jakovu Begoviću zbog ploče o ‘mađarskome‘ moru Mađari se svete na internetu, a on je povukao i potez pomirenja

Piše PSD
30. lipnja 2022. - 11:44

Komentar Jakova Begovića, ugostitelja iz Trpnja na Pelješcu, na račun izjave premijera Viktora Orbana o "mađarskome" moru još izaziva reakcije, prenosi Slobodna.

Policija tvrdi da je povrijedio Zakon o diskriminaciji pa mu prijeti novčana kazna u iznosu od 10 tisuća do 200 tisuća kuna.

image

Jakov Begović, pelješki ugostitelj ne gubi duh

Screenshot YouTube

Međutim njegov komentar na ploči u restoranu izazvao je i reakcije mađarskih turista koji su Begoviću na Googleu počeli ostavljati loše ocjene.

Nije ovo prvi put da se Begović obraća Mađarima. Na restoranu mozaični ban Josip Jelačić gleda u smjeru hotela.

image

Mozaik s banom Josipom Jelačićem na ugostiteljskom objektu Jakova Begovića

Screenshot YouTube

I tvrdi da ban Jelačić nema nikakve veze s natpisom na ploči. On je dio nezadovoljstva s aktualnom mađarskom politikom, a da bi svi bili zadovoljni, ovih se dana u restoranu služi - mađarska kužina, kaže Begović, piše RTL.hr.

Pelješki slučaj, koji je po svemu sudeći daleko od završetka, pokazuje da je stav Jakova Begovića izražen na ploči restorana potaknuo na akciju i hrvatske organe reda, ali i Mađare. Međutim trpanjski ugostitelj spreman je braniti taj stav i nastaviti voditi svoju bitku. Kad već hrvatska Vlada neće, dodao bi netko kritičniji.

image

Mađarski turisti objavljuju negativne recenzije Begovićeva restorana (ilustracija)

Damir Krajač/Cropix
27. travanj 2024 14:38