StoryEditorOCM
PelješacSTARA BOLJKA DOLAZI S KIŠOM

OREBIĆ Zbog kiše opet poplavili potoci, mještani ljuti na Hrvatske vode

Piše DV
21. siječnja 2019. - 10:35
Velika količina kiše u vidu povremenih jakih pljuskova nejednako raspoređenih po općini Orebić, a više na središnjem i zapadnom dijelu općine, točnije u Vignju i Nakovani gdje je bilo i dosta grada, te povremeno jače grmljavine, opet je 'aktivirala' lokalne potoke.

Dok je meteostanica u Korčuli zabilježila više od 40 litara u 24 sata, a u Vignju i Nakovani sigurno i više od 50 litara na metar četvorni, skoro svi potoci, i oni koji "rade" jako rijetko, su potekli  i prelili se u vidu pravih vodopada.

- Poseban problem su opožarena područja na istočnom dijelu naselja Orebić gdje je uslijed erozije već par puta došlo do bujičnih poplava pa tako i ovaj put. Službe su uglavnom promptno reagirale, kako od Općine, komunalnog društvo tako i DVD Orebić i Hrvatskih cesta - navode s Pelješca.

Dodaju kako su ljudi, prema komentarima na FB, prilično ogorčeni na Hrvatske vode jer s obzirom na novac koji odvajaju za oborinske vode ne dobivaju adekvatnu uslugu u vidu čišćenja potoka:

- Neki jesu očišćeni i uredni ali nisu svi. Mislimo da nije u redu ako zbog nemara bude šteta, plavljenja podruma i sl. Ne bi bilo prvi put - poručuju mještani Orebića.
26. travanj 2024 03:27