StoryEditorOCM
Pelješac‘Vremenska prognoza‘ za danas

Kod Pelješkog mosta više ne ‘duva vetar‘, iz Hrvatskih cesta otkrili zbog čega se dogodio propust na signalizaciji...

Piše Gabrijela Bijelić
25. ožujka 2024. - 10:21

U rekordnom roku otklonjena je nepravilnost na vertikalnoj signalizaciji koja je na novoj prometnici kod spoja Zaton Doli na prilazima Pelješkom mostu do jučer upozoravala na ‘vetar‘.

- Propust je prethodno ispravljen. Riječ je o nenamjernoj pogrešci prilikom unosa teksta u sustav. Hvala na razumijevanju - kratko nam je odgovorila glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić na upit zbog čega se iznad kolnika pojavio prometni znak s upozorenjem na vjetrovito vrijeme na ekavici.

Na ‘vetar koji duva‘ nadomak Pelješkog mosta ukazao nam je jedan Pelješčanin koji je neispravni natpis uočio još u prvoj polovici ožujka.

- Na svim ostalim oznakama iznad ceste uredno piše ‘vjetar‘, ali ne i ovdje. Mislio sam da će se to brže promijenit, valjda je neka greška u softweru, tko će ga znat... - istaknuo je jučer naš čitatelj, uz priloženu fotografiju obavijesti koja je sve do njegove dojave prkosila jezičnim pravilima matične zemlje.

Upozorenje na ekavici na prilazima Pelješkom mostu bilo je uočljivo i ostalim sudionicima u prometu na putu iz Dubrovnika prema Splitu za vjetrovitog vremena. Vertikalna signalizacija uz državne prometnice u nadležnosti je Hrvatskih cesta koje su promptno odgovorile na pritužbe i ispravile grešku na LED zaslonu stotinjak metara od čvorišta Zaton Doli u dogledno vrijeme ispraviti.

19. travanj 2024 09:44