StoryEditorOCM
PelješacDVODNEVNA MANIFESTACIJA

Idemo na Pelješac u vinsko carstvo

Piše DV
24. travnja 2017. - 12:17

U organizaciji Udruge Plavac mali i Pelješki vinski puti po drugi put će se održati manifestacija pod nazivom 'Idemo na Pelješac u vinsko carstvo'.
Manifestacija će se održati u subotu i nedjelju 29. i 30. travnja, dok je za 1. svibanj PD Sveti Ilija organizirao tradicionalni uspon na brdo Sv. Ilija poviše Orebića.
U subotu nakon obilaska podruma, vinari s područja Općine Janjina na rivi u Dračama gostima će uz plavac mali ponuditi i kamenice po promotivnim cijenama uz vokalni sastav Gusari u vremenu od 13.00 do 16.00 sati. Nakon zabave na mulu možete obići obližnje vinarije: Pelješki vrhovi PZ Janjina, vinarija Drače, vinariju Grgurević u Dračama, Bezek u Janjini ili nastaviti zabavu u novootvorenom vinskom baru Edivo u Dračama.
U nedjelju nakon šetnje pelješkim krajolikom možete posjetiti i razgledati novootvoreni Dom vinarske tradicije gdje nakon degustacije plavca malog uz kamenice i pečene sardele možete razgledati postavu izložbenih predmeta u vremenu i prostoru iz povijesti vinogradarstva i vinarstva Pelješca.
Od 11.00 do 16.00. sati u Poljoprivrednoj zadruzi Postup organizirat će se takmičenje u kuhanju vinskog gulaša uz zabavni program i pečenu janjetinu s Obiteljskog gospodarstva Antunović.

28. travanj 2024 04:59