StoryEditorOCM
NeretvaNA RIVI

U Pločama održana promidžbeno preventivna akcija i dječja biciklijada

Piše Ante Šunjić
2. travnja 2024. - 00:12

Na rivi u Pločama je provedena promidžbeno preventivna akcija "Mopedi i motocikli u prometu" s naglaskom na sigurno sudjelovanje ove kategorije sudionika u cestovnom prometu.

Građanima je prezentirana oprema kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu na sprečavanju nepoštivanja prometnih propisa, kao i stanje sigurnosti cestovnog prometa s naglaskom na nepotrebna stradavanja pješaka, mopedista, motociklista i biciklista.

Promidžbu je popratilo oko 200-ak građana, dok je edukacija učenika osnovne škole. Promidžbenoj aktivnosti, priključili su se i članovi lokalnog auto-moto kluba "Racing team" Ploče, službenici JVP Ploče, koji su je nazočnim građanima i motociklistima skrenuli pozornost na temu iz njihovog djelokruga postupanja.

Auto moto klub "Racing team" je organizirao dječju biciklijadu te su djeca educirana o prometnim pravilima u prometu te važnosti zaštitne kacige prilikom upravljanja biciklima. Kako se godinama odvija navedena biciklijada ove godine sredstva za poligon sigurne vožnje biciklima sufinancirana su iz "Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa".

 

29. travanj 2024 15:05