StoryEditorOCM
NeretvaSVEČANOST

Pločanski elektrotehničari proslavili dvadeset godina mature

Piše ante šunjić
5. ožujka 2024. - 09:19

Dvadeset godina mature proslavili su pločanski eklektrotehničari, koji su ujedno bili prva obnovljena generacija, nakon što taj smjer nije upisivan desetak godina. Generacija 2003./04. proslavu je organizirala u restoranu Teta Olga u Rogotinu, a svečanost su uveličali njihovi bivši profesori Ante Glamuzina, Martin Lukanović i Siniša Spremo.

Druženju se odazvala većina maturanata elektrotehničke škole, a neki su bili opravdano spriječeni. Životni putovi odveli su ih na razne strane svijeta i ovo je bila dobra prigoda da se nakon dugo godina ponovo vide, podsjete se školskih dana i razmijene iskustva. Uz dobru glazbu, hranu i piće.

Profesor Lukanović je istaknuo kako „svi žive od deset prstiju i većina radi u struci, što se može smatrati uspjehom pločanske škole“. Andrej Barbir stigao je iz njemačkog Wolfsburga. „20 godina nakon mature.. prvi put na papiru radni odnos u svojoj struci, prvi ne lagan certifikat, ali položen s vrlo dobrim prosjekom, usprkos „jezičnoj barijeri“ uz veliku pomoć profesora i ostalih inženjera (u prevođenju naravno) i to u stranoj zemlji koja je sada moj drugi dom, dokaz da ocjena nije mjerilo znanja jer mi je sve još svježe u glavi po pitanju fizike, matematike, elektrotehnike i svega ostalog, hvala svim mojim profesorima, Željki Markoti, Glamuzini, Lukanoviću i svima drugima što su imali metode učenje koje su se sada isplatile“, istaknuo je Barbir.

Slavljenici su se prisjetili svoga tragično stradalog kolege Marija Jurkovića na čijem su grobu zapalili svijeće.

Prva generacija obnovljene elektrotehničke škole: Andrej Barbir, Ivan Bjeliš,Zoran Bubičić, Filip Budiša, Nikola Burić, Mario Ćaleta, IvanĐelmić, Mijo Franić, Ivan Glamuzina, Martin Gustin, Mario Jurković, Danijel Koljnrekaj, Ivica Kraljević, Teo Krstičević, Ante Kuran, Vlatko Laura, Ivan Marić, Mate Mihaljević, Bernard Parmać, Mišel Šunjić, Tomislav Šunjić, Ivan Takač, Stanko Vištica, Aner Zlomušica.

 

27. travanj 2024 22:09