StoryEditorOCM
Neretvaširenje kapaciteta

Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković planira dogradnju trećeg kata: Za smještaj starijih i nemoćnih te osoba sa invaliditetom novih 40 kreveta

Piše Stanislav Soldo
8. prosinca 2022. - 16:04

Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković uskoro bi se trebao proširiti dogradnjom trećeg kata na postojećoj zgradi. Dom su posjetili su tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, saborski zastupnik Ivan Ćelić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan te su sa ravnateljicom Doma Vjekoslavom Soldo razgovarali o nadogradnji zgrade te proširenju smještajnih kapaciteta, piše metkovic.hr.

Naime, Dom u Metkoviću jedina je ustanova u vlasništvu RH na ovom području za smještaj odraslih osoba s invaliditetom te starijih i teško bolesnih osoba. Za obje kategorije postoji lista čekanja s velikim brojem zahtjeva za smještaj. Postojeći kapacitet za smještaj odraslih osoba s invaliditetom je 20, a za starije i teško bolesne osobe 36 korisnika.

image
metkovic.hr

Na sastanku je istaknuto kako bi se nadogradnjom zgrade Doma Metković povećali smještajni kapaciteti za 40 korisnika, odnosno za 30 mjesta za starije pokretne i teže pokretne osobe te 10 mjesta za osobe s invaliditetom. Također, u okviru smještajnih kapaciteta za osobe s invaliditetom osigurala bi se dva mjesta za privremeni smještaj koji bi mogli koristiti roditelji koji imaju status roditelja njegovatelja za vrijeme korištenja svog godišnjeg odmora ili u slučaju neke krizne situacije.

Inače, Dom Metković, osim usluge smještaja, pruža i socijalne usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka te uslugu psihosocijalne podrške djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

27. travanj 2024 15:54