StoryEditorOCM
NeretvaZa ljepši Božić svima

Crveni križ Ploče osigurao donacije za 120 korisnika i zahvalio donatorima

Piše Ante Šunjić
23. prosinca 2022. - 12:39

Crveni križ Gradsko društvo Ploče, zahvaljujući brojnim donacijama, osigurao je vrijedne darove za svoje korisnike, a ravnateljica Martina Vrankić, u ime svih korisnika, zahvalila se donatorima za darežljivost i dobročinstvo u ovo predblagdansko vrijeme.

Sve novčane donacije utrošene su u nabavu hrane, higijenskih potrepština, od kojih će jedan dio biti podijeljen u siječnju 2023. godine, korisnicima na gradskome području, njih 120. „Posebnu zahvalu dugujemo Adriatic Tank Terminals DOO, Luka Ploče DD, Transintegral Ploče, Javni bilježnik Tomislav Žderić, Lučka kapetanija.

image

Veselje na podjeli donacija pločanskog Crvenog križa

Ante Šunjić/

Također, velika hvala Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića Ploče, Osnovnoj školi Vladimir Nazor Ploče, Osnovnoj školi Ivo Dugandžić Mišić Komin, Osnovnoj Školi fra Ante Gnječa Staševica, Dječjem vrtiću Ploče sa područnim vrtićem Komin, Rogotin, Staševica, koji su se uključili u 50. Sabirnu akciju Crvenog križa Ploče “Solidarnost na djelu“ te uz pomoć djelatnika, roditelja, djece prikupili hranu, higijenske potrepštine(1096 kg) za najranjivije-bolesne, nemoćne, siromašne, te Radio postaji Ploče na promidžbi akcije.

Zahvaljujući njima darovali smo najpotrebitije s osnovnim paketom hrane i higijenskih potrepština u ovo predblagdansko vrijeme“, izjavila je ravnateljica Vrankić.

image

Veselje na podjeli donacija pločanskog Crvenog križa

Ante Šunjić/

Humanost su dodatno pokazali i maleni drugašići iz Osnovne škole Komin, koji su se odrekli slatkiša za Sv. Nikolu, i uz pomoć svoje učiteljice Marije Bantić, slatke poklone donirali Crvenom križu Ploče za one najmlađe u potrebi.

Osim za stalne korisnik, pomoć je pružena i obitelji iz Ukrajine koja je smještena na području Ploča. Naime, u akciji koja se održala za izbjeglo stanovništvo Ukrajine, djelatnici Osnovne škole Vladimir Nazor Ploče prikupili su financijska sredstva koja su utrošena za nabavu drva za ogrjev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29. travanj 2024 10:57