StoryEditorOCM
KorčulaPREVENTIVNA AKCIJA POLICIJE

Korčulanske vozače zaustavljao gradonačelnik

Piše PSD.
23. prosinca 2017. - 13:21

Jutros, na državnoj cesti D118 u blizini Doma zdravlja u Korčuli, sudionike u prometu, zajedno s policijskim službenicima,  zaustavljao  je gradonačelnik Andrija Fabris u sklopu preventivne policijske akcije „Mir i dobro“ koja se provodi na razini cijele države. Kako doznajemo od policijskog službenika za prometnu preventivu Ivice Drena, cilj akcije je upozoriti vozače na stradavanja na cesti s posebnim naglaskom na važnost korištenja sigurnosnog pojasa, kacige i prilagođene brzine.
Policajci su zaustavljali sudionike u prometu, oni koji su zatečeni u prekrašju sankcionirani su sukladno zakonskim odredbama, a oni koji koji su vozili u skladu s propisima Fabris je nagradio prigodnim privjescima i bojankama za najmlađe s policijskim motivima.
Policijski službenik Dreno upozorava na sve veću upotrebu mobitela tijekom vožnje što rezultira prometnim nesrećama. Osim toga, upozorava na odgovorno konzumiranje alkohola u ovo blagdnasko vrijeme ali i prilagođavanje brzine uvjetima na kolniku budući da su temperature niske što dovodi do mraza i poledice.  Međutim, u ovoj godini bilo je manje prometnih nesreća nego u prošloj, a u prosincu nije bilo niti jedne.
„U ovoj godini bilo je 60 prometnih nesreće na području otoka Korčule, prošle godine bilo ih je gotovo 70. U prosincu nije bilo niti jedne, nadam se da će tako i ostati. Svim građanima, vozačima, putnicima i dobrim ljudima u ime PP Korčula želim sretan Božić i Novu godinu, nadam se da ćemo vas što manje zaustavljati“. – poručio je Ivica Dreno.
Dora Mikelić
 

30. travanj 2024 14:38