StoryEditorOCM
KorčulaMAŠKARE PROSLAVILE ULAZAK U DRUGU POLOVICU GODINE

Korčulani, zlatna kito, čestito vam mlado lito

Piše PSD.
1. srpnja 2019. - 13:29
Korčulani su uz smijeh i maškaravanje dočekali u nedjelju navečer, do ranih jutarnjih sati u ponedjeljak (30.lipnja i 1.srpnja 2019.) drugu polovicu 2019.godine. Kao i prethodnih godina, manifestaciju je organizirao i vodio Karnevalski klub Bonkulovići koji je ljetnu karnevalsko-turističku manifestaciju prvi put 2000. godine organizirao spontano tražeći odgovarajući prostor za zabavu, kojega nemaju u vrijeme zimskih karnevalskih svečanosti,i tako obilježili i punoljetnost uz 18.godina rada.
Kroz godine je ova manifestacija na otvorenom postala svjetski jedinstvena priredba, uvrštena i u kalendare turističkih događanja Korčule. Zbog ove zabave mnoge su turističke grupe i pojedinci doplovili raznim plovilima u petak i subotu u Korčulu,da bi se upoznali i priključili maškaranoj povorci.Maškaranih grupa je bilo iz svih mjesta otoka Korčule, te s poluotoka Pelješca,Makarske, Dubrovnika,Cavtata,Župe dubrovačke,Konavala, među njima Župski Gospari Gusari,niti jedne godine nisu izostali.
Ovogodišnje maskirano veselje započelo je u nedjelju predvečer okupljanjem maškara koje su krenule (predvođene limenom glazbom Lumbarda,te organizatorima iz KKK “Bonkulovići”povorkom iz trga pored autobusnog kolodvora,te oko grada,da bi se vratili na centralni trg Plokata, gdje je nastavljeno veselje uz zabavno glazbeni sastav Sabioncello iz Orebića.Istodobno su na Spomeničkom kompleksu mlađi uživali uz disko glazbu. Točno u ponoć, uz poljupce i veliki vatromet nazdravljalo se pola Nove godine. Predstavnik Bonkulovića Klaudio Bojić je uručio zahvalnice maškarnoj grupi Makarske te Konavala i Župe dubrovačke. Posebnu čestitku je dobila mlada korčulaka Mia Rkman koja će predstavljati Hrvatsku na izboru za svjrtsku Miss Universe, koja je i nazdravila pjesmom o Torcidi.
Sretnu preostalu polovicu godine čestitao je korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris skupa s predstavnikom Bonkulovića Klaudiom Bojićem koji su skupa s publikom zapjevali:”Korčulani zlatna kito-čestito vam mlado lito”. Tekst i foto: Niko Perić
30. travanj 2024 14:32