StoryEditorOCM
KorčulaODLIČNA PREZENTACIJA OTOKA

BERLINSKI ITB Korčula zasjala na najvećem svjetskom turističkom sajmu!

Piše Dora Mikelić
14. ožujka 2018. - 22:25

Prošlog je tjedna u Berlinu otvoren 52. po redu ITB, najveći svjetski turistički sajam na kojem se, zajedno s još 187 zemalja, predstavila Hrvatska, ali i Korčula.

Internationale Tourismus-Borse Berlin je vodeći svjetski sajam turističke industrije na kojem se od 7. do 11. ožujka ove godine predstavilo više od 10 tisuća Turističkih zajednica iz 187 zemalja. Moderne štandove i ponudu sajma ove je godine obišlo više od 160 tisuća posjetitelja, a procjenjuje se da se tijekom sajma ugovore poslovi vrijedni čak 7 milijardi eura. Zajedno s Hrvatskom turističkom zajednicom koja je premijerno predstavila novi, moderni dizajn štanda kojeg će koristiti do 2022. godine, turističku ponudu za nadolazeću sezonu predstavili su i TZG Korčule i Korčula Hotels.

Nastup predstavljača HTP-a Korčula, odnosno Korčula Hotelsa, protekao je u znaku Port 9 resorta s posebnim naglaskom na inovativnost i otvorenost usluge i kapaciteta.
„Posjetitelji su s oduševljenjem prihvatili prezentaciju hotela i objekata u ponudi Korčula Hotelsa. Tijekom našeg predstavljanja mogli su se upoznati sa smještajnim kapacitetima, gastro i eno ponudom, aktivnostima, kulturom i drugim zanimljivostima u kojima će moći uživati ako Korčulu odaberu kao destinaciju za svoj godišnji odmor. Predstavili smo i proljetni Festival hrane i vina Korčulanske pjatance čije drugo izdanje počinje svečanim otvorenjem u prvom, i sad već kultnom, korčulanskom hotelu Korčula De La Ville. Važnost turizma koji potiče otvorenost prema svijetu, te koji u globalno-ekonomskom smislu osigurava nova radna mjesta, posebno zemljama u razvoju, istaknula je i kancelarka Angela Merkel prilikom otvaranja sajma. Možemo se pohvaliti još jednom vrlo uspješnom promocijom korčulanskog i hrvatskog turizma“. – objasnio je Dalibor Farčić iz odjela za komunikacije HTP-a Korčula.

Četvrtog su dana sajma Korčula Hotels i TZG Korčule održali gastro/eno program pod nazivom Kosten & Spüren Sie Korčula tijekom kojeg su posjetitelji mogli uživati u tradicionalnim korčulanskim delicijama, pršutu, siru, vinu, maslinovom ulju, bruštulanim mindelima i narancinima uz Klapu Pharia koja je dalmatinskom pjesmom uveličala događaj.

Na sajmu su uz ministra turizma Garija Cappellia pristuni bili i direktor glavnog ureda HTZ-a Kristijan Stančić, župan DNŽ-e Nikola Dobroslavić kao i gradonačelnik Korčule Andrija Fabris složivši se u izjavama kako se u svojim aktivnostima i ponudama ne smijemo uspavati budući da nam konkuriraju i Azija i Sjeverna Afrika. Predsjednica upravo HTP-a Korčula Hotels Ivana Hatvalić izrazila je zadovoljstvo konstantnim napretkom u promociji cjelokupnog korčulanskog turizma u odnosu na prošle godine. Među posjetiteljima sajma mogle su se naći i mnoge slavne osobe iz javnog i političkog života.

28. travanj 2024 05:54