StoryEditorOCM
KonavleU CAVTATU

Župan otvorio Sabor hrvatskih graditelja 2016.

Piše PSD.
17. listopada 2016. - 16:49

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić kao izlaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović otvorio je Sabor hrvatskih graditelja 2016. na temu “EU i hrvatsko graditeljstvo” koje se održava 17. i 18. listopada u hotelu Croatia u Cavtatu.
 
Župan Dobroslavić pozdravljajući prisutne,  istaknuo je probleme s kojima se hrvatsko graditeljstvo suočavalo u proteklom razdoblju, ali i nadu kako će se novim investicijskim valom to zasigurno promijeniti.
 
Vjerujem kako će u se u velikoj investiciji izgradnje Pelješkog mosta naći mjesto i za hrvatske graditelje, kao i u izgradnji autoceste Ploče Osojnik na kojoj Dubrovačko-neretvanska županija inzistira, a kao dijela Jadransko- jonske autoceste sufinancirane sredstvima EU.“- zaključio je Dobroslavić.
 
Prisutne su pozdravili i predstavnik Europske komisije u  Republici Hrvatskoj Branko Baričević, direktor sajma BAU Mirko Arend, predsjednik Hrvatske komore inženjera građevinarstva Zvonimir Sever te predsjednik Hrvatskog saveza građevinskih inženjera Dragan Blažević.
 
Organizator kongresa je Hrvatski savez građevinskih inženjera dok je suorganizator Hrvatska komora inženjera građevinarstva. Ovom prigodom uručene su nagrade za životno djelo Dominiku Brigoviću i dr.sc. Josipu Marušiću.

27. travanj 2024 01:11