StoryEditorOCM
KonavlePrekrasna gastro večer u Konavoskim dvorima

Trio masterchefova oduševio s biranim delicijama u pet slijedova, otkrivamo što je sve bilo na jelovniku...

Piše Anđelka Kelava
23. veljače 2024. - 14:17

Za goste restorana Konavoski dvori protekle dvije večeri kuhali su naši poznati masterchefovi Melkior Bašić, Damir Tomljanović i Stipe Vukadin. Popularni konavoski i prvi hrvatski zeleni restoran već tradicionalno u ovo doba godine organizira gostovanje zvijezda domaće kuhinje, a ovo je bio njihov treći posjet. O velikom interesu posjetitelja svjedoči i podatak da su svi stolovi u rekordnom roku rezervirani. Omiljeni masterchefovi za mnogobrojne goste pripremili su menu iznenađenja u 5 slijedova. 

image
Tonci Plazibat/Cropix

Kako nam je kazao glavni chef restorana Konavoski dvori Tomo Čičak, večer je protekla ugodno kao što je bilo i za očekivati, uz glazbu, smijeh i dobar zalogaj. Masterchefovi su kod serviranja svakog jela okupljenima predstavljali njegove sastojke. 

- Imali smo menu od četiri slijeda plus desert, dva predjela i dva glavna jela. Hladno predjelo je bilo juneći pate, između tartara i paštete sa slanim fritulama, kremom od vrganja i ukrasnom mrežicom, uz prah od poriluka. Uz to hladno predjelo, uobičajeno je poslužiti tost i domaći kruh. Drugo toplo predjelo bile su jakobove kapice na podlozi od kremaste palente uz umak holandez s ikrom pastrve, uz sitno prženu rezanu pancetu i čips od kelja. Predjela je radio Damir, a Stipe je bio zadužen za glavno jelo, kljukance ušporko, to je vrsta junećeg ragua sa svježe kuhanom tjesteninom. Unutra je išao ribani ovčji sir s parmezanom. Kao prilog je poslužen je pire od cvjetače i poriluk, a drugo glavno jelo, koje je također radio Stipe bilo je file brancina s pireom od korijena peršina s bademovim brašnom. Za dekoraciju je poslužila palenta čips i riblji juice kao iskuhavana riba s raznim začinima. Za desert je Melkior radio tart od kruške serviran na keksima s kremom od kardamoma, gelom od kruške i marinirane kruške i cvjetače. Jelo je osvježeno čipsom od komorača - otkrio nam je chef Tomo Čičak. 

image
Tonci Plazibat/Cropix

- Reakcija gostiju? Bili su oduševljeni, nije to bilo ništa previše ekstravagantno, ali svakako malo drugačije, nesvakidašnje - kazao nam je Čičak. 

 

 

27. travanj 2024 00:54