StoryEditorOCM
KonavleOPĆINA KONAVLE

Održana edukacija o povlačenju EU-sredstava

25. ožujka 2018. - 23:57

U organizaciji Općine Konavle održan je prvi dvodnevni dio radionice “EU strukturni i investicijski fondovi – mogućnosti financiranja projekata sredstvima EU”. Radionica je održana u prostoru Osnovne škole Gruda a organizatori su bili Općina Konavle, Hanns Seidel Zaklada i Udruga Neda Prpić Gamiršek.

Radionica predstavlja dio planirane sustavne kampanje, čiji je cilj jačanje kapaciteta predstavnika institucija, nevladinih organizacija i zainteresiranih pojedinaca na području Općine Konavle, kako bi se planski ojačala mreža sposobnosti za povlačenje sredstava EU na području Općine Konavle.

Predavač je bio savjetnik za EU fondove i djelatnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EUTomislav Pinter. On je polaznicima približio europske strukturne i investicijske fondove (ESIF) te sustav upravljanja i kontrole korištenja ESIF sredstava. On je sudionike radionice upoznao i sa mogućnostima financiranja iz raspoloživih operativnih programa, nacionalnim mjerama pomoći JLRS-ovima, programom potpore regionalnom razvoju, programom pripreme lokalnih razvojnih projekata kako bi bili prihvatljivi za sufinanciranje i slično. Također, ukazao je na primjere dobre prakse, financijske instrumente te zajmove i jamstva nadležnih tijela.

Radionica će biti nastavljena naknadno praktičnim radom polaznika na osmišljavanju konkretnih projekata od javnog interesa za Općinu Konavle.

Radionicu su otvorili pročelnik Upravnog odjela za ruralni razvoj, gospodarstvo i EU fondove Općine Konavle Perica Pušić i ravnateljica regionalnog ureda Zaklade Hanns Seidel za Hrvatsku Aleksandra Markić Boban. Sudionike je pozdravio i načelnik Općine Konavle Božo Lasić, naglasivši značaj edukacije i proaktivnog pristupa u cilju učinkovitog korištenja EU fondova.

27. travanj 2024 04:25