StoryEditorOCM
KonavleSVEČANOST U KONAVLIMA |

DVD ČILIPI -  Najmlađe vatrogasno društvo u Konavlima dobilo je vatrogasnu cisternu

Piše Vlaho Car
4. svibnja 2020. - 21:36
Blagdan Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, 4. svibnja 2020. zadugo će pamtiti članovi DVD-a Čilipi. Naime, ovo najmlađe vatrogasno društvo u Konavlima dobilo je vatrogasnu cisternu, neophodnu za kvalitetan rad Društva.

- Vatrogasna cisterna kapaciteta je 8 tisuća litara i zadovoljava sve uvjete za izlaske na intervencije i kvalitetno gašenje požara, kazao nam je Nikša Kravić, zapovjednik DVD-a. Naš dugogodišnji san o nabavki jednog ovakvog vozila je ispunjen! Kod ovog moram istaknuti pomoć Općine Konavle, Turističke zajednice, Konavoskog komunalnog društva, Vatrogasne zajednice Općine Konavle, Županije Dubrovačko - neretvanske, Županijske vatrogasne zajednice, Omega auto i drugih koji su nam pomogli u nabavci. Međutim, posebno hvala našim članovima koji su svoje slobodno vrijeme i energiju utrošili za DVD i svojim radom osigurali dobar dio potrebnih sredstava za cisternu. Čilipski vatrogasci, iako svi odreda dragovoljci, uvijek su na raspolaganju ne samo kod gašenja požara nego i kod svih drugih ugroza u našem kraju. Moram istaknuti, kako nije bilo niti jednog većeg požara na jugu Hrvatske da naši vatrogasci nisu među prvima sudjelovali u gašenju, a s novim vozilom biti ćemo još jači i učinkovitiji, naglasio je na kraju Kravić.

Svečanosti u središtu Čilipa nazočili su načelnik Općine Konavle Božo Lasić i predsjednik Općinskog vijeća Ivo Simović, a blagoslov vozila obavio je župnik Čilipa don Josip Barišić. Prije samog blagoslova župnik Barišić služio je svetu misu u crkvi Svetog Nikola za sve vatrogasce povodom blagdana Svetog Florijana, istaknuvši njihovu veliku i nemjerljivu pomoć koju pružaju kako mjestu, tako cijeloj općini i šire u svakom trenutku.
27. travanj 2024 08:10