StoryEditorOCM
DubrovnikPRIOPĆENJE

Županijski HDZ: Giljača i Capor minirali su projekt Centra za gospodarenjem otpadom sve dok im Tomašević nije dokazao suprotno

Piše dv
22. siječnja 2024. - 18:07

" ‘Nikad nismo bili protiv Centra za gospodarenje otpadom!‘, vrište to već nekoliko dana članovi stranke MOŽEMO, točnije njihove uzdanice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Marko Giljača i Đuro Capor.

Kakva lakoća izgovaranja neistina i obmanjivanja javnosti!

Ne, gospodo draga, istina je ta da ste od početka minirali projekt koji je za našu županiju izuzetno bitan.

Točnije rečeno, minirali ste projekt dok Vam koordinator Vaše stranke, zagrebački gradonačelnik koji se tek nakon tri godine i nakon tragedije na Jakuševcu sjetio na čemu je dobio povjerenje birača, i tek sad započeo rješavati problem otpada, a htio bi to riješiti ekspresno. On vam je sad objasnio da je tehnologija koja će se koristiti u Centru Lučino razdolje odlična i da će se ista takva tehnologija koristiti u Centru koji se planira graditi u Zagrebu.

Do tog trenutka, i ne možete to demantirati, isticali ste:

-Centri za gospodarenje otpadom su centri za smeće; zdravstveno škodljivi i ekološki neodrživi (dokaz: naslovna fotografija s pokušaja prosvjeda ispred Hrvatskog sabora od 27.11.2020.)

-Nama se guraju zastarjele tehnologije (iz priopćenja Marka Giljače od 19.8.2021.)

-… novčani iznosi i vrijednost investicije ne jamče kvalitetu, pogotovo ne kvalitetu života građanima koji će živjeti pod utjecajem već sada zastarjele i vrlo skupe tehnologije (Iz priopćenja Marka Giljače 30.lipnja 2020.)

Tek je ovo dio onoga što ste izgovarali i čime ste pokušali srušiti projekt koji danas u Zagrebu preslikava vaš koordinator Tomašević i kolegica mu koja želi biti kandidatkinja za premijerku Sandra Benčić.

Ista ona Sandra Benčić koja je po Dubrovačko-neretvanskoj županiji šetala i govorila da građani ne zaslužuju Centar za gospodarenje otpadom.

Donja slika najbolje razotkriva aktiviste stranke Možemo!/Srđ je grad: dakle ne radi se o lokaciji nego su centri za smeće zdravstveno škodljivi, ekološki neodrživi, uz poklič ‘Zajedno protiv zagrebačkog i svih centara za smeće’. Što će na to reći Tomašević?", stoji u priopćenju ŽO Hrvatske demokratske zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

image

Županijski HDZ, priopćenje

28. travanj 2024 08:31