StoryEditorOCM
DubrovnikSKRIVENI BUNARI

Znate li gdje postoji neki puč? Možete pomoći znanstvenicima da istraže njegov živi svijet!

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
13. veljače 2024. - 16:03

Znanstvenici iz Hrvatskog biospeleološkog društva iz Zagreba dolaze u Dubrovnik kako bi istražili živi svijet u podzemlju. Bunari, odnosno pučevi, odličan su prozor u podzemne vode, ali nam ih je iznimno teško pronaći, naglasili su. Ispunite anketu u prilogu i pomozite njihovim znanstvenicima u istraživačkom projektu, pozivaju iz Hrvatskog biospeleološkog društva. U puč bi ubacili živolovnu zamku i prikupili je dan kasnije. Time ni na koji način ne zagađuju vodu niti okolicu puča, a podaci će im biti iznimno vrijedni.

Projekt se zove ‘Ogledalo podzemlja – skriveni bunari turističkog bisera Jadrana‘ i sufinanciran je od strane Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika.

Istraživanje je planirano od 20. do 23. ožujka ove godine. Najveći broj pučeva nalazio se u Dubrovniku u Ulici od puča, po kojima je ova ulica i dobila ime. U priloženoj anketi znanstvenike zanima znate li za neki puč, koja mu je lokacija i smeta li vam da ga znanstvenici posjete u svrhu istraživanja. 

 

 

 

 

01. svibanj 2024 07:05