StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD DUBROVNIK

Završena cesta i skretač u Velikom Zatonu, OŠ Montovjerna do rujna opremljena za nove učenike, Grad dodjeljuje kredite za studente

Piše Grad Dubrovnik
24. srpnja 2020. - 11:14
SIGURNOST U PROMETU

Završena cesta i skretač u Velikom Zatonu
Novi skretač za Zaton Veliki je u funkciji i okončani su svi radovi na ovom potezu koji su, uz izgradnju nove kolničke trake za lijevo skretanje na križanju za ulazak u mjesto i rekonstrukciju ceste na ovom dijelu, obuhvaćali i druge radove, sve s ciljem povećanja sigurnosti kretanja vozilima i pješacima.

Riječ je o dionici od 270 metara, a cijelom je dužinom izrađen i nogostup s ogradom, novom javnom rasvjetom i novom autobusnom stanicom. Uz to što je povećana sigurnost pješaka, olakšano je i kretanje osoba s invaliditetom s obzirom da je u sklopu nogostupa na pješačkom prijelazu na križanju u Zatonu Velikom postavljena i rampa za jednostavniji prelazak.
Zahvat na ovom dijelu državne ceste D8 realiziran je u suradnji Hrvatskih cesta i Grada Dubrovnika i to je tek jedan od projekata na ovom dijelu ceste, gdje se u nastavku upravo izvode i radovi obnove ceste na dionici Veliki Zaton – Štikovica u dužini 3,2 kilometara.

image
Završena cesta i skretač u Velikom Zatonu
Grad Dubrovnik


KAPITALNI PROJEKTI

OŠ Montovjerna do rujna opremljena za nove učenike
Grad Dubrovnik i tvrtka MULTI-SPORT d.o.o. sklopili su ugovor o opremanju sportske dvorane nove Osnovne škole Montovjerna, nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbacila žalbu ponuditelja TOME d.o.o.Ugovor je vrijedan 941.311,25 kuna s PDV-om, a njime se isporučitelj obvezuje nabaviti, isporučiti i montirati namještaj i opremu za unutarnje uređenje sportske dvorane.

Podsjetimo, nabavka opreme za OŠ Montovjerna podijeljena je u tri grupe. Prethodno je u školi montirana potrebna oprema za kuhinju te je potpisan ugovor za učenički i uredski namještaj i opremu, tako da će potpuno opremljena nova škola početkom nastavne godine primiti nove polaznike.Kapaciteta 450 učenika, škola je opremljena i dvodijelnom sportskom dvoranom s pratećim sadržajima, blagovaonicom i knjižnicom, dodatnim učionicama za izborni predmet te prostorima za pedagoga i psihologa.

image
Nova Osnovna škola Montovjerna
Grad Dubrovnik


OŠ Montovjerna prva je škola izgrađena u Dubrovniku nakon 1985. godine i najveći je pojedinačni kapitalni projekt u osnovnoškolskom obrazovanju. Investicija je ukupno vrijedna preko 75 milijuna kuna.


MLADI I OBRAZOVANJE

Grad dodjeljuje kredite za studente
Grad Dubrovnik uputio je javni poziv za dodjelu kredita za školovanje za akademsku 2020./2021. godinu, kojim se pozivaju studenti koji imaju prebivalište na području Grada Dubrovnika na podnošenje prijava za dodjelu kredita.

Pravo na kredit za školovanje, kao i plaćanje troškova života ostvaruju studenti upisani na stručne, preddiplomske, diplomske, integrirane ili poslijediplomske studije u Hrvatskoj ili inozemstvu. Uvjet je da su hrvatski državljani s prebivalištem na području Grada Dubrovnika najmanje tri godine prije objave javnog poziva te da u roku upisuju godinu za godinom.

image
Grad Dubrovnik


Cilj ovog modela kreditiranja je pružanje jednake šanse za obrazovanje svim mladim ljudima željnim znanja i napredovanja, neovisno o trenutnom imovinskom stanju njihovih obitelji. Također, pruža im priliku za osamostaljivanje i neovisan život već od početka studija.

Javni poziv otvoren je cijelu godinu, a obrazac prijavnice i detaljne informacije o uvjetima kreditiranja dostupni su na službenim stranicama Grada Dubrovnika.
27. travanj 2024 12:15