StoryEditorOCM
DubrovnikAVIO VEZE SA ŠPANJOLSKOM

Vueling od početka ožujka prometuje prema Dubrovniku, vraća se i Iberia

Piše dv
1. ožujka 2022. - 10:22

Nacionalni prijevoznik Španjolske, Iberia Airlines, krajem ovog mjeseca obnavlja promet na redovnim linijama prema hrvatskim zračnim lukama. Najavljene su linije prema Dubrovniku i Zagrebu, dok će Madrid i Split ponovno biti povezani tek od lipnja. Iberia će između Zagreba i Madrida ponovno prometovati od 27. ožujka, dva puta tjedno, subotom i nedjeljom, piše Croatian Aviation.

Dva leta tjedno najavljena su i na liniji između Dubrovnika i Madrida, prvi let je također najavljen za 27. ožujak. U travnju je najavljeno i nešto više letova, osobito oko Uskrsa, uglavnom tri do četiri leta tjedno, a od 29. travnja kompanija će između dva grada prometovati ponedjeljkom, petkom, subotom i nedjeljom.

Dubrovnik je već tradicionalno najznačajnije odredište Iberije u Hrvatskoj pa će svakodnevni letovi iz Madrida biti dostupni od 01. lipnja. Dva leta dnevno trebala bi biti u prometu od 01. kolovoza.

Linija između Madrida i Splita najavljena je od 01. lipnja, tri puta tjedno, srijedom, petkom i nedjeljom. Od 02. srpnja dodaje se i let subotom, a od 01. kolovoza najavljeni su svakodnevni letovi.

Linija prema Zadru povučena je iz prodaje i za ovu ljetnu sezonu, a na linijama prema Hrvatskoj najavljeni su zrakoplovi iz A320 obitelji. U špici ljetne sezone Iberia najavljuje do 28 tjednih letova, nudeći više od 10 tisuća sjedala između Madrida, Dubrovnika, Splita i Zagreba.

Kako piše Croatian Aviation, španjolski niskotarifni avioprijevoznik, Vueling Airlines, s početkom ožujka obnavlja promet na redovnoj liniji između Barcelone i Dubrovnika. 

Radi se o liniji na kojoj je španjolski avioprijevoznik planirao prometovati kroz cijelu zimu, no zbog putničkih restrikcija i smanjene potražnje to se ipak nije dogodilo.

Posljednji let na ovoj liniji Vueling je obavio još 09. siječnja, nakon čega redovnih operacija nije bilo. Prijevoznik ponovno uvodi ovu liniju, prije početka ljetnog reda letenja koji na snagu stupa s krajem ožujka.

Od 03. ožujka Vueling će na ovoj liniji prometovati dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom. U ožujku je najavljeno 8 povratnih letova, a u ponudi je ukupno 2.880 sjedala. Prijevoznik će na ovoj liniji koristiti zrakoplove tipa A320.

Uz Dubrovnik, Vueling će iz Barcelone ovog ljeta prometovati i prema Splitu i Zagrebu.

01. svibanj 2024 15:25