StoryEditorOCM
DubrovnikNAKON PISANJA DUBROVAČKOG VJESNIKA

VODSTVO NOGOMETNE AKADEMIJE 'LIBERTAS' Nismo tražili novac za ispisnicu dječaka, roditelje ćemo tužiti zbog štete koju su nanijeli klubu

Piše DV
11. listopada 2019. - 15:14
Čelnici dubrovačkog Nogometnog kluba Nogometne akademije Libertas u petak su na konferenciji za novinare opovrgnuli da su tražili novac za ispisnicu 10-godišnjeg igrača iz kluba, o čemu je za Dubrovački vjesnik prošli tjedan govorila dječakova majka Željana Miletić.

- Pričom o tobožnjoj iznudi traženjem 10 tisuća kuna za ispisnicu nanesena je velika šteta i sramota našem klubu. Postupak roditelja dječaka koji su prozvali klub objavom statusa na FB-u nisu utemljeni na stvarnim činjenicama, već najviše na njihovim impresijama i željama. U Libertasu smo svjesni potencijala dječaka, ali smatramo da roditelji u njemu neosnovano vide superzvijezdu. Zbog toga su radili na nas pritisak da se dječaka pošalje u Hajduk, nesvjesni da, ma koliko talentirano, dijete prvo mora proći sve stepenice da bi nešto postiglo u sportu - rekao je član klupske uprave Mario Konjuh.

- Ja sam roditelj koji je u tenisu 15 godina i odgojio sam dvije krasna tenisačice, inače imam četvero djece. Imao sam san kao i oni da moje dijete igra na velikim natjecanjima. San mi se ostvario i volio bih da se i njima to dogodi. Ne mogu shvatiti zašto se ovo dogodili, da s ovakvim istupom i monstruoznim izajavama istupe u javnost, kad je istina drugačija – kazao je.

Otkrio je Konjuh kako je prije nešto više od pola godine došao u klub kao dio nove uprave, pomoći klubu financijski i organizacijski:

- Sve bez ikakvog interesa. Otac dječaka Miletića 19. kolovoza utrčao nam je na teren i prekinuo trening te vikao pred 50 djece na trenera. Tako je prekršio niz članaka, ali se stvar smirila te smo razgovarali. Nije istina da nismo dječaku htjeli dati ispisnicu i da smo tražili novac ako ode. Ova priča će imati pravosudni nastavak. Pokušali smo urazumiti roditelje dječaka koji je već pet godina trenirao i dobar je potencijal. Ta je komunikacija bila teška i nakon toga sportski direktor je prijavio stegovnom sudu stvar i 12. rujna roditelji su se na osnovu toga očitovali kratko mailom da žele ispisnicu. Stegovni sud je tražio očitovanje koje je dobio i 20. rujna je donesena mjera da se roditelji isključe iz kluba. Dječak je dobio ukor, što je inače standardna procedura – pojasnio je Konjuh.


Napomenuo je kako se na sastanku klupske Uprave 26. rujna nije raspravljalo zašto desetogodišnjak nije dolazio na treninge, zašto je pošao u drugi klub mimo pravilnika, trenirao negdje drugo...(HNK Župa dubrovačka).

- Kad je već došlo do takve situacije, zaključili smo da Ante što prije treba dobiti ispisnicu da ne bi bilo problema, jer sredina nije adekvatna za rad. Ante je trebao dobiti ispisnicu 6. listopada za što su već znali roditelji 29. rujna, no 2. listopada su objavili u javnosti niz laži - kazao je Mario Konjuh i dodao kako je dječak jednom i prisustvu trenera i oca rekao da želi nastaviti trenirati u Libertasu.

- Pitanje je zašto roditelji ovo rade... Oni su tipičan primjer onih kojima su svi krivi. Pa ja sam mogao govoriti da su mi krivi teniski savez, klub i ostali jer mi starija kćer nije uspjela. Bilo je stotinu nepravdi i nikad mi nije palo na pamet bilo koga prozivati a imao sam 25 trenera s obje kćeri. Da se moglo bolje, naravno da jest. Možemo i mi bolje, ali ovo je apsurd. Mislim da su roditelji željeli pet minuta svoje slave kao što je i Ava Karabatić objavila kanidaturu za predsjednicu. Željeli su da ih mediji malo prate i sve što ide s tim. Dobili su oni tih pet minuta i sad za njih svi znaju kao i za nas, ali činjenice i istina su potpuno drugačiji i mi ćemo to potkrijepiti, a nastavak će biti pravosudni jer želimo obraniti čast i ugled kluba - najavio je Mario Konjuh.

Sportski direktor Libertasa i trener Ivica Cumeljan cijelu aferu nazvao 'sramotom' i požalio se na „napade, objede, klevete i laži”.
- Naš klub je sto posto najbolja škola u našoj županiji i cilj nam je da istina izađe na vidjelo. Osobno sam u 45 godina sportskog djelovanja odgojio preko tri tisuće dubrovačkih malih nogometaša da ih maknemo s uzlice, da stvorimo ljude sa sportskim nagonom... U cijeloj priči imamo dječaka koji je prekrasan i puno je postigao jer je bio uporan i predan pa je logično da se stvaraju apetiti i nažalost bolesne ambicije roditelja koji preko svoga djeteta vjerojatno zatomljuju svoje frustracije - istaknuo je Ivica Cumeljan dodavši kako ima dokaz da su Antiniroditelji radili pritiske da dječak ide u Hajdukov kamp za što on ima dokaze.Priča se vrtjela oko navodnog maltretiranja, zlostavljanja i branjenja da dječak promijeni klub i ucjena, no sad ćemo zadovoljštinu potražiti na sudu – poručio je Cumeljan.


Pravni zastupnik Akademije, odvjetnik Maro Konjuh na kraju je najavio pokretanje kaznenog postupka protiv roditelja dječaka radi iznošenja, kako je kazao, neprimjerenih izjava koje su naštetile ugledu kluba kojim predsjedava Hrvoje Španić.

Predsjednik N.K.N.A. Libertas Španić kazao je kako u desetak godina postojanja u suradnji s NK Hajduk Akademija nije imala nijedan problem ili aferu:

- Ali, evo u zadnje vrijeme raznorazni 'fejsbuci' objavljuju nekakve članke na koje smo morali reagirati – zaključio je Španić.
 
27. travanj 2024 09:27