StoryEditorOCM
DubrovnikSANACIJA

Vodovod mijenja kanalizacijski sustav u uvali Lapad

Piše PSD.
20. veljače 2017. - 15:46

Vodovod Dubrovnik u periodu od sljedećih 15-ak dana u uvali Lapad intenzivno će raditi na zamjeni starog i dotrajalog kanalizacijskog sustava, kako bi se dugotrajno osiguralo čisto more na jednoj od najljepših i najposjećenijih dubrovačkih plaža. Dio je to aktivnosti usmjerenih na sanaciju svih kanalizacijskih objekata i mreže odvodnje u sklopu priprema za turističku sezonu, a koje je Uprava Vodovoda od ove godine uvela kao godišnju obvezu.

Radovi na obnovi kanalizacijskog sustava u uvali Lapad izvode se u suradnji s investitorom koji tamo trenutno izvodi radove. Tako je dogovoreno kako će investitor o svom trošku izvesti dio građevinskih radova, tj. potrebne iskope, dok će Vodovod izvršiti zamjenu i montažu cijevi. Dosadašnji cjevovod koji je star pola stoljeća zamijenit će moderne cijevi od stakloplastike, a napravit će se i nova reviziona okna. Ujedno Vodovod želi obavijestiti građane da u periodu zamjene cjevovoda može doći do kratkotrajnih preljeva otpadnih voda.

Novi sustav značajno će unaprijediti sustav odvodnje te osigurati dugotrajnu sanitarnu ispravnost na tom dijelu uvale Lapad.

30. travanj 2024 10:57