StoryEditorOCM
DubrovnikRAZVOJNI PROJEKTI GRADA DUBROVNIKA

Vodoopskrba i odvodnja od Mokošice do Zatona,<strong> judo dvorana u Mokošici, OŠ Marina Držića energetski obnovljena, linija Gruž - Gornje Čelo dvaput dnevno</strong>

Piše Grad Dubrovnik
20. prosinca 2019. - 16:51
INFRASTRUKTURA

44 milijuna kuna za vodoopskrbu i odvodnju od Mokošice do Zatona

Vodovod Dubrovnik investirat će 44 milijuna kuna u izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici, Štikovici i Malom Zatonu. U sklopu ovog projekta izgradit će se sustavi vodoopskrbe u Štikovici, zatim na potezu od crpne stanice Palata 2 do crpne stanice Štikovica i vodospreme Vrbica, u Malom Zatonu te u Mokošici. Ukupno će biti izgrađeno više od šest kilometara cjevovoda vodoopskrbe, uz preko 100 kućnih priključaka.

Što se tiče mreže odvodnje bit će izgrađeni sustavi odvodnje u Mokošici, Štikovici i Malom Zatonu u ukupnoj dužini od preko 7 kilometara uz gradnju preko 150 kućnih priključaka. -„Svakako treba reći kako će se projekt jednim dijelom financirati iz EU fondova, kad potpišemo ugovor za Aglomeraciju što očekujemo uskoro“, rekao je gradonačelnik Mato Franković pri potpisivanju ugovora o izvođenju radova te dodao kako će se po završetku ovih radova značajno povećati kvaliteta života na tom području.

Riječ o velikom i opsežnom projektu tijekom kojeg će se izgraditi gotovo 14 kilometara cjevovoda i potrebni objekti.

Radove izvodi zajednica ponuditelja sačinjena od tvrtke Medius i tvrtke TexoMolior, a rok za izvođenje radova je 30 mjeseci.

SPORT

Judo dvorana u Mokošici uskoro otvara svoja vrata

Radovi na obnovi i uređenju judo dvorane u Mokošici ušli su u samu završnicu. Osim što se ovom investicijom osiguravaju adekvatni uvjeti rada judašima, nova polivalentna dvorana na raspolaganju će biti i rekreativcima s ovog područja.


Podsjetimo, riječ je o adaptaciji postojećeg poslovnog prostora u suterenu stambeno poslovne zgrade „S“ u Mokošici ukupne neto korisne površine 370 metara kvadratnih koji se koristi za potrebe Judo kluba Mokošica, no isti je zbog dotrajalosti materijala i instalacija bilo potrebno adaptirati. Radove izvodi tvrtka TexoMolior d.o.o., a investicija je vrijedna 3.083.523,03 kuna s PDV-om.

EUROPSKI FONDOVI

Završeni radovi energetske obnove na OŠ Marina Držića

Projekt energetske obnove OŠ Marina Držića vrijedan je 816.713,13 kuna, a Grad Dubrovnik je za njegovu realizaciju više od 70 posto potrebnih sredstava osigurao iz EU fondova. Završetkom ovih radova uštede za grijanje prostora škole iznosit će 50,42 posto te je zgrada iz energetskog razreda C prešla u razred A.


U staroj zgradi OŠ Marina Držića izgrađenoj1963. godine, a koja se koristi za nastavu od 5. do 8. razreda, izvedena je termo i hidro izolacija krova te termoizolacija zidova sa završnom obradom. Ujedno je ugrađena dizalica topline za pripremu potrošne tople vode, sustav za daljinsko očitanje potrošnje energenata i uvođenje novog naplatnog mjernog mjesta.

Povodom završetka radova, u utorak je u školi održana konferencija za novinare, a gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković kazao je ovo druga energetski obnovljena škola, nakon OŠ Lapad, a u tijeku je i obnova treće, OŠ Ivana Gundulića.Najavio i projekt rekonstrukcije krovišta drugog dijela zgrade u idućem koraku obnove škole za kojeg je već spremna dokumentacija za natječaj koji se očekuje u prvoj polovici iduće godine.

Udjeli u financiranju projekta

Grad Dubrovnik 230.200,96 kuna

Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja344.062,57 kuna (Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost)

Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU 242.451,00 kune

ELAFITSKO OTOČJE

Linija Gruž - Gornje Čelo dva puta dnevno od 18. prosinca

Od srijede 18. prosinca Grad Dubrovnik uveo je javni gradski prijevoz od gruške luke do Gonjeg Čela na Kalamoti.Brod kreće svaki dan iz gruške luke u 6.30 te u 15.30 sati, a povratak iz Gornjeg Čela je u 7.15 odnosno u 16 sati. Ovakav raspored vrijedit će do 1. veljače 2020., a potom će se, u dogovoru s Mjesnim odborom Koločep odnosno sukladno potrebama otočana, napraviti novi raspored.


Putnički brod „Europa“ kapaciteta je 63 putnika (od čega 33 putnika u zatvorenom prostoru) te prilagođen zimskim uvjetima plovidbe. Vožnja je besplatna za učenike i umirovljenike, odrasle osobe s prebivalištem na otoku kartu će plaćati 10 kuna po smjeru, dok je za ostale cijena 20 kuna po smjeru.
28. travanj 2024 17:30