StoryEditorOCM
DubrovnikRADOVI U NOVOJ MOKOŠICI

VIZURE VEĆ VIDLJIVE Uskoro novih 200 parking- mjesta!

Piše dv
7. veljače 2020. - 15:23
Prema obavijesti iz dubrovačke gradske uprave, u Novoj Mokošici su trenutačno aktivna gradilišta na čak tri parkirališta s ukupnim kapacitetom od 200 novih parkirališnih mjesta. radovi su odmakli te su njihove vizure već vidljive.
 
Prvo od njih parkiralište je kapaciteta 72 mjesta smješteno južno od zgrada HRVI, odnosno sjeverno od O.Š. Mokošica. Ovaj projekt obuhvaća i rekonstrukciju „T“ križanja ceste Ulice Marina Kneževića s ulicom Od izvora u kružni tok s četiri privoza. Dok radovi na platou parkirališta napreduju, u idućih 15 dana očekuje se i početak izgradnje kružnog toka kao pristupa budućem parkiralištu i zgradama HRVI.
 
Radovi na novom parkiralištu u Ulici Marina Kneževića započeli u listopadu. Ukupno će raspolagati sa 59 parkirališnih mjesta od čega su tri mjesta predviđena za osobe smanjene pokretljivosti.
 
U sklopu investicija u prometnu infrastrukturu, krajem studenog započeli su i radovi na projektu 66 potpuno novih parkirališnih mjesta na dijelu između ulica Marina Kneževića i Između dolaca.
 
Ukupna vrijednost investicija u javna ulična parkirališta i organizaciju prometa u mirovanju na području Mokošice prelazi 10 milijuna kuna. Investicije vode Upravni odjel za za izgradnju i upravljanje projektima (parkiralište kod zgrada HRVI) te Upravni odjel za promet. 
 
01. lipanj 2024 17:35