StoryEditorOCM
DubrovnikPRESTAJE ‘OPĆA OPASNOST‘

Više neće biti kupanja na najpopularnijoj dubrovačkoj plaži s glavom u torbi: uskoro će se sanirati nakrivljeni zid iznad Banja, a očekuju nas radovi i u Zagrebačkoj ulici...

Piše B. L.
1. studenog 2022. - 10:33

Ogradni zid iznad Banja, koji već neko vrijeme prijeti urušavanjem a o čemu je Dubrovački vjesnik upozoravao u ožujku ove godine, konačno će dočekati bolje dane.

Uskoro više neće biti opasnost za kupače koji uživaju u ljetnim radostima na najpopularnijoj dubrovačkoj plaži s pogledom na Grad niti će njegovim urušavanjem biti odsječena prometna žila kucavica preko Ploča. Iz Grada Dubrovnika otkrili su kad bi trebali započeti radovi i što će biti s parkirališnim mjestima na tom potezu.

image
Tonći Plazibat/Cropix

- Sanacija zida poviše plaže Banje planirana je u sklopu trenutnih radova sanacije zida na ulici Frana Supila (dio kod hotela Argentina) koji su pri završetku. Početkom sljedećeg tjedna očekuje se početak radova na sanaciji nakrivljenog zida poviše plaže Banje, a vrijednost ukupne sanacije za oba zahvata je 185 tisuća kuna.

Navedenim sanacijama neće se mijenjati prometno rješenje ulice, što znači da se neće ukidati parkirališna mjesta. Zbog sigurnosti prilikom izvođenja radova, bit će potrebno zauzeti određena parkirališna mjesta mjesta, koja će se po završetku sanacije nastaviti koristiti kao do sada, objašnjavaju iz gradske uprave.

image
DML

Međutim, s radovima tu priča ne prestaje, oni se očekuju nedaleko Ploča, točnije, građevinari će uskoro okupirati i jedan dio Zagrebačke ulice.

- Radovi na sanaciji Zagrebačke ulice na potezu od Kapelice pa do zgrade JVP Dubrovačkih vatrogasaca planirani su u veljači 2023. godine kada će se sanirati asfaltni zastor Zagrebačke ulice, najavljuju iz Grada Dubrovnika.

27. travanj 2024 16:58