StoryEditorOCM
DubrovnikMINISTAR POLJOPRIVREDE OBILAZI JUG

Tomislav Tolušić otvorio skup agronoma, sutra će na Doručak s hrvatskih farmi

Piše DV
13. veljače 2017. - 13:53

Ministar poljoprivreda Tomislav Tolušić otvorio je jutros međunarodni simpozij agronoma. Skup je u organizaciji Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku u hotelu Valamar Lacroma okupio znanstvenike i stručnjake iz 37 zemalja svijeta koji će do 17. veljače u Dubrovniku raspravljati o unapređenju poljoprivredne proizvodnje.

Tijekom službenog boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ministar Tolušić danas se u Stonu sastaje s predstavnicima lokalne samouprave, poljoprivrednim proizvođačima i vinarima, a planiran je i obilazak uzgajališta školjki.

U popodnevnim satima će obići teren doline Neretve, te se u opuzenskoj Gradskoj vijećnici sastati s županom, gradonačelnicima i načelnicima s šireg neretvanskog područja na temu šteta na usjevima, raspolaganju poljoprivrednim zemljištem te strategiji razvoja poljoprivrede tog kraja.

U utorak, 14. veljače u Hotelu Valamar Lacroma u 8.30 sati ministar će sudjelovati na Doručku s hrvatskih farmi, na kojem će se  predstaviti sustavi dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda.

Na Doručku s hrvatskih farmi bit će posluženi tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Dubrovačko-neretvansku županiju.

30. travanj 2024 21:33