StoryEditorOCM
DubrovnikOTIŠAO ZBOG NEREDA

Tomislav Tabak: Dvorski i Zovko su pred Božić pokupili novce s računa, otišli u Ameriku i ostavili djelatnike DUTV-a bez plaće! Zato nisam ostao

Piše dv
8. siječnja 2024. - 09:35

"Iako nikad nisam imenovan direktorom sva primanja koja sam ikad primio od DUTV-a uplatio sam na račun u korist ostalih zaposlenika

Zbog velikog interesa javnosti osjećam da trebam objasniti zašto sam dao izvanredni otkaz na Dubrovačkoj televiziji. Proteklih mjeseci od dolaska na televiziju trudio sam se raditi najbolje što sam znao i umio. Želio sam formalno i financijski urediti stanje koje sam zatekao, no na žalost u niti jednom trenutku, suprotno postignutom dogovoru s većinskim vlasnikom,  nisam imenovan za odgovornu osobu trgovačkog društva Dubrovačka televizija d.o.o. niti su mi ikad prenesena vlasnička prava. Osobe koje su kroz svo vrijeme, pa tako i danas bile ovlaštene predstavljati društvo su direktorica gospođa Nikolina Dvorski i većinski vlasnik gospodin Orsat Zovko, a što je i razvidno iz pregleda podataka Sudskog registra Trgovačkog suda u Dubrovniku (u prilogu).

U posljednjih par mjeseci sam u više navrata upravu pisano upozorio na nepravilnosti. Na žalost stanje je postalo neizdrživo. 

Gospođa Nikolina Dvorski je, kao odgovorna osoba društva i bez prethodne najave, a pred blagdane, novčana sredstva s poslovnog računa trgovačkog društva Dubrovačka televizija d.o.o. prebacila na osobni račun gospodina Orsata Zovka, te otputovala u SAD, a na koji način je onemogućila isplatu zasluženih plaća zaposlenicima Dubrovačke televizije. To je bila kap koja je prelila čašu i kad sam shvatio da dalje više ne ide,  dao sam izvanredni otkaz ugovora o radu.  

Svjestan teške situacije  u ovaj projekt sam ušao s najiskrenijim namjerama. Kao i na svakom poslu do sada sigurno sam radio dobrih stvari i onih koje bi s odmakom i iskustvom koje sad imam mogao drugačije, no neovisno o pojedinačnim osobnim odnosima,  ne mogu ne biti svjestan teške situacije u kojoj su se zaposlenici našli zbog postupanja vlasnika i direktora društva gospodina Orsata Zovka i direktorice društva gospođe Nikoline Dvorski. Nakon što sam dao izvanredni otkaz sva primanja koja sam ostvario od početka rada za DUTV-u, sam uplatio na račun Dubrovačka televizija d.o.o., a sve u cilju kako bi se svim zaposlenicima mogla isplatiti plaća. Na moju žalost i žalost svih zaposlenika, plaće im ponovno nisu isplaćene, a uprava društva je dana 5. siječnja 2024. godine, vratila uplaćena sredstva na moj račun.

Nakon što me je više zaposlenika kontaktiralo tijekom dana 5. siječnja 2024. godine istog dana sam ponovno novčana sredstva uplatio na račun DUTV-a te o istom obavijestio zaposlenike. 

Problemi u poslovanju društva Dubrovačka televizija d.o.o., datiraju daleko u prošlost, zbog čega je gospodin Orsat Zovko tražio kupca za televiziju opterećenu  brojnim dugovanjima, no uskoro su se otvorili novi formalno pravni problemi koje je ranije tajio i koji se očito nisu mogli riješiti i osigurati promjenu u strukturi vlasništva.  Neovisno što sam u proteklom razdoblju izgubio vrijeme, osobni novac i što mi se neistinama nanosi šteta ugledu želim sve najbolje prije svega svim djelatnicima DUTV-a, da dobiju zaslužene plaće i da im se čim prije osiguraju uvjete za daljnji rad. Nismo velik grad, svatko svakoga poznaje i za razliku od nekih želim tu živjeti u miru. Sve što govorim je lako i papirnato dokazivo, a za svoje ime i ugled sam spreman reagirati i pravnim putem", stoji u otvorenom pismu kojeg šalje Tomislav Tabak.

 

27. travanj 2024 00:38