StoryEditorOCM
Dubrovnik‘OVAKO SE TO RADI‘

Tko je vidio tražiti apartman?! Razapeli šator ispod platana na Pilama i odlučili ostvariti besplatno noćenje s pogledom na Grad...

Piše Ahmet Kalajdžić
7. kolovoza 2023. - 13:06

Sigurno ste već slušali priče brojnih turista, posebno onih mlađih, kako se hvale da su obišli pola svijeta i na krajnje neobičnim mjestima: u gradskim parkovima, na plažama, vidikovcima noćili samo u vreći za spavanje ili minimalističkom šatoru. Mnogi bi naglasili i to kako ih tom prilikom baš nitko nije ometao te da su tad najslađe spavali, iako su zapravo strepili od neželjenog noćnog posjeta policije ili komunalnih redara koji bi ih s lampadinom u ruci budili i upozoravali na nužno preseljenje s neprimjerenog kampirališta... Većina je to činila dok su bili studenti i u vrijeme kad su zaneseno, te s nevelikom, teško stečenom ušteđevinom u špagu, željeli upoznati svijet.

image
Čitatelj

Možemo samo nagađati da su, vođeni tom idejom u naš grad stigli i nepoznati turisti koji su kišnu noć s nedjelje na ponedjeljak odlučili provesti nedaleko povijesne jezgre i s najljepšim pogledom, onim na dubrovačke gradske zidine. Izabrali su neveliki plato ispod platana na Pilama, postavili šator i zaspali... Ne znamo je li riječ o studentima ili o već ozbiljnim ljudima koji u sebi, možda, imaju i crtu egzhibicionizma. Međutim, neosporna je činjenica kako su naši sugrađani sve češće svjedoci neprimjerenih kampirališta na najneočekivanijim lokacijama: u parkovima na Boninovu i u Gružu, na platou Bosanke na Srđu, na travnjaku Babina kuka...

Ipak, mnogi se sugrađani pitaju zašto ih komunalni redari ne upozore na neprimjereni odabir mjesta za postavljanje šatora i ne upute ih u Solitudo ili kamp u Župi, Konavlima, Orašcu, Slanome... Jer, svi smo suglasni kako reda mora biti.

Podsjetimo se kako se kamp-vozila još uvijek mogu vidjeti na parkiralištu kod supermarketa "Konzuma" ispod Duba, dok je uređenje okoliša "Jugova" bazena taj problem dugoročno i učinkovito riješilo na toj lokaciji.

08. svibanj 2024 00:58